Piața auto europeană, în scădere în ianuarie. România face excepție cu a doua cea mai mare creștere

de Tiberiu Safta
Vineri, 18.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) a publicat un raport nou din care reiese că piața auto de pe continent a scăzut în ianuarie cu 2.4%. Vestea bună este că România a raportat o creștere de 55.5%, a doua cea mai mare la nivel european, după Slovacia.

În luna ianuarie au fost vândute 822.423 de automobile la nivel european. Asta include țările din Uniunea Europeană, precum și cele membre EFTA și Marea Britanie. Potrivit raportului întocmit de ACEA, piața auto de pe Bătrânul Continent a înregistrat o scădere de 2.4% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Cu toate acestea, au fost înregistrate și creșteri mari pe unele piețe, inclusiv în România. În țara noastră au fost vândute 9337 de automobile în luna ianuarie, ceea ce reprezintă o creștere de 55.5% față de ianuarie 2021. Asta înseamnă că România a înregistrat a doua cea mai mare creștere la nivel european, fiind doar în urma Slovaciei, care a înregistrat o creștere de 72.6%. Imediat după noi se află Islanda, cu o creștere de 52.7%.

Cele mai mari piețe din Europa au înregistrat atât creșteri, cât și scăderi. Germania a raportat creșteri de 8.5%, cu 184.112 mașini vândute, iar Marea Britanie a înregistrat un plus de 27.5%, cu 115.087 vehicule comercializate.

Italia (107.814 exemplare) și Franța (102.899 unități) au înregistrat scăderi de 19.7%, respectiv 18.6%.

Spania a înregistrat o creștere minimă, de 1%, după ce au fost vândute 42.337 de mașini în țara iberică.

În urma acestor rezultate, România se situează acum pe locul 14 în clasamentul european.

via ACEA

Comentarii (1)

  • Interesant....dar ponderea RO in UE este f mica....e ca'n bancu' cu albanejii de pe vremuri, care participa si ei la razboi cu 2 tancuri...li se solicita sa suplimenteze fortele; ok, le trimitem pe toate 3....
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru