Piața auto din România, a doua cea mai mare creștere în Europa, după primele 5 luni

de Tiberiu Safta
Sambata, 18.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celui mai nou raport al Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), piața auto din România a înregistrat a doua cea mai mare creștere în Europa, în primele 5 luni. În luna mai, vânzările de mașini noi în țara noastră au crescut cu 24%.

Un nou raport întocmit de ACEA arată că, în România, au fost vândute 10.198 de mașini noi în luna mai. Asta înseamnă o creștere de 24% față de aceeași perioadă din 2021. Mai mult, vânzările de mașini noi în țara noastră au crescut cu 32.9% în primele 5 luni față de același interval de anul trecut. Până acum, în perioada ianuarie-mai, au fost vândute 47.645 de mașini noi.

Acest lucru este semnificativ, deoarece, potrivit raportului, România a avut a doua cea mai mare creștere de vânzări la nivel european în primele 5 luni din 2022. La acest capitol, primul loc este ocupat de Islanda, acolo unde vânzările au crescut cu 61% în această perioadă și au fost vândute 6776 de mașini noi.

Pe locul al treilea la capitolul creșteri se află Bulgaria, unde s-au vândut cu 17.5% mai multe mașini decât în același interval al anului trecut. Aici s-au vândut 11.721 de mașini noi în perioada ianuarie-mai. Urmează, apoi, Cipru, cu creșteri de 8.7%, Slovacia cu un plus de 5.6% și Irlanda este ultima țară la nivel european care a înregistrat creșteri în această perioadă, cu un plus de 3.2%.

Toate celelalte țări, în schimb, au înregistrat scăderi.

Germania rămâne lider la numărul total de mașini vândute în primele 5 luni, cu peste 1.3 milioane de vânzări, însă cu o scădere de 9.3%. Marea Britanie a fost a doua cea mai mare piață, cu 661.121 de mașini și o scădere de 8.7%, urmată de Franța (600.893 de unități, minus de 16.9%), Italia (556.974 de mașini, scădere de 24.3%) și Spania (318.487 de bucăți, scădere de 11.5%).

via ACEA

Comentarii (4)

  • Altfel spus, creșterea de 12 k mașini noi din România acoperă scăderea de ~500 k mașini noi din Europa.

    Numai vești bune, românii sunt, ca de obicei, în delay.
    11 5
  • Dan Voiculescu
    De ce este trecută cu vederea creşterea exponențială a vânzărilor mașinilor electrice din România?
    Să fie vreun interes meschin în ostracizarea acestui marcant segment al pieței auto din România?
    2 13
  • @pupinbăsău
    Poate pentru că este complet irelevant?
    14 2
  • Cred ca totul începe sa sune a propaganda. Se ajunge la fundul sacului si in tari in care acum 6 luni se anunțau creșteri “astronomice” la electrice in procente fata de intervalul precedent si alte măgarii de marketing. Între timp se întâmple ce am spus, începe sa ne ia naiba astăzi Belgia, dar sa vedeți când explodează Franța ca sunt in clocot de ceva timp, dar na Macron îi enerva pe nevaccinați, ce treaba are el cu economia…
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru