Pininfarina a prezentat ediția limitată Battista Anniversario: viteză maximă de 350 km/h și preț de pornire de 2.6 milioane de euro

de Paul Cosma
Marti, 03.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Automobili Pininfarina a prezentat o ediție limitată a hypercar-ului său electric de 1.900 de cai putere. Noul Battista Anniversario va fi produs în doar 5 exemplare, promite o viteză maximă de 350 km/h și are un preț de pornire de 2.6 milioane de euro.

Pininfarina celebrează 90 de ani de existență și vrea să-și omagieze fondatorul, pe celebrul designer auto italian Battista “Pinin” Farina.

Italienii au prezentat o ediție limitată pentru hypercar-ul său electric, model ce a fost lansat anul trecut în luna martie.

Pininfarina Battista dezvoltă 1.900 de cai putere și accelerează în mai puțin de două secunde de la 0 la 100 km/h. Seria Battista Anniversario va fi produsă în doar 5 exemplare, ce vor fi asamblate manual la Cambiano (Italia).

Constructorul susține că noul Battista Anniversario poate atinge o viteză maximă de 350 km/h, având o greutate redusă cu 10 kilograme și jante de 21 inch pe puntea spate. Prețul de pornire al unui exemplar este de 2.6 milioane de euro.

Pe viitor, Pininfarina se gândește la o gamă de modele care să cuprindă, printre altele, un sedan și un SUV, potrivit declarațiilor făcute de șeful constructorului. Noile modele vor avea prețuri cuprinse între 200.000 și 400.000 de euro.

Via Pininfarina

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru