Planuri de viitor Lancia: trei modele noi începând din 2024, inclusiv o nouă generație Ypsilon

de Alexandru Monenciu
Marti, 09.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul italian de automobile va lansa trei modele noi începând din 2024. Tot atunci, Lancia va reîncepe vânzările în Europa, în special în Austria, Belgia, Franța, Germania și Spania.

Lancia nu mai este producătorul de automobile care a fost odată, dar grupul Stellantis are planuri bine stabilite pentru a-i reda strălucirea. Din 2017 și până în prezent, italienii au comercializat un singur model, Ypsilon, exclusiv pe piața din țara natală.

Nu se ridică la înălțimea altor modele din istoria Lancia, cum ar fi Delta sau Fulvia, dar Ypsilon a menținut marca italiană pe linia de plutire în ultimii patru ani. Așadar, nu este o surpriză că va fi primi o nouă generație.

Aceasta va debuta pe piață în 2024 și va putea fi comandată atât în versiuni cu motoare convenționale cât și într-o versiune electrică. De fapt, a cincea iterație Ypsilon va fi ultima cu motor termic.

Tot în 2024, Lancia va reîncepe vânzările pe Bătrânul Continent. Prima dată în țări precum Austria, Belgia, Franța, Germania și Spania.

Următorul model din portofoliul Lancia va fi un SUV compact cu zero emisii. Lansarea acestuia este programată pentru 2026.

Apoi, în 2028, va urma un hatchback electric care ar putea prelua denumirea Delta.

Șeful Lancia, Luca Napolitano, susține că, împreună cu șefii Alfa Romeo și DS, caută soluții pentru a face economii și pentru a scădea costurile de producție. Pentru început, grupul Stellantis a pus cele trei brand-uri într-un grup de mărci premium care să colaboreze pe termen mediu și lung.

via Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru