Planurile Renault pentru 2022: Francezii vor să lanseze 8 modele 100% electrice și 12 hibrizi în următorii 5 ani

de Petre Barac
Vineri, 06.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Renault vrea să lanseze 20 de modele noi în următorii 5 ani. Gama francezilor se va îmbogăți cu 8 modele 100% electrice și 12 hibrizi.

Renault are planuri mărețe pentru perioada 2017-2022. Francezii țintesc pozițiile fruntașe când vine vorba de mașinile electrice și vor să țină pasul cu rivalii și la capitolul vehiculelor autonome.

Astfel, Renault vrea să investească 18 miliarde de euro în următorii cinci ani ca să aducă pe piață 8 modele noi 100% electrice și 12 hibrizi.

“Vrem să rămânem unul dintre liderii pieței de mașini electrice”, a spus CEO-ul Renault, Carlos Ghosn, în cadrul prezentării “Drive the Future” de la Paris. “Mașinile cu baterii electrice aduc o contribuție importantă la performanțele noastre”.

Renault vrea să continue alianța cu Nissan și Mitsubishi, care presupune și lansarea unei mașini complet autonome până în 2022. Francezii sunt primii care și-au lansat noul plan de business pe următorii ani. Nissan va veni cu o prezentare pe 16 octombrie, urmată de Mitsubishi două zile mai târziu.

Via Autonews

Comentarii (2)

  • ACE - Craiova
    In cel mult 2-3 ani trebuie SA DUBLEZE autonomia masinilor pe care le au in portofoliu ( si sa ajunga la 500-600 km REALI ), PENTRU A RAMANE COMPETITIVI in piata.....
    14 0
  • Daca platesc curentul si serrvcieul ca la Tesla ar avea o sansa.A,si pretul sa nu sara de 12000 euro.
    1 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru