Ploaia ascunde craterele: 31% dintre șoferii care-și avariază mașinile nu văd gropile din cauza apei adunate pe asfalt

de Mircea Meşter
Joi, 24.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un studiu realizat în Marea Britanie arată că 6.3 milioane de șoferi și-au avariat mașinile anul trecut din cauza gropilor din asfalt. Daunele totale s-au ridicat la aproape 900 de milioane de euro.

Dacă în România legislația este atât de stufoasă, încât trebuie să ai noroc chior pentru ca daunele cauzate de gropile din asfalt să-ți fie plătite de autorități după luni întregi de procese interminabile, alte țări oferă statistici la virgulă legate de sumele pe care șoferii și companiile de asigurări trebuie să le plătească în urma pagubelor de acest tip. 

Conform unui studiu realizat de Kwik Fit, una dintre cele mai mari rețele de service-uri din Marea Britanie, daunele cauzate în ultimele 12 luni de șoselele proaste din Albion se ridică la nu mai puțin de 684 de milioane de lire sterline, adică în jur de 860 de milioane de euro. 6.3 milioane de șoferi au avut probleme la nivelul trenului de rulare (anvelope, frâne, suspensii, evacuare) sau la cel al caroseriei în ultimul an, iar sumele medii pe care au fost nevoiți să le scoată aceștia din buzunar pentru a-și repara mașinile au fost de 108.6 lire (aproximativ 140 de euro).

Studiul britanic demonstrează că perioada cea mai dificilă pentru șoferi a fost cea de toamnă-iarnă (noiembrie-ianuarie), când apa adunată pe șosea a "ascuns" gropile.

De altfel, 31% dintre șoferii care și-au avariat mașinile în gropi au declarat că acestea nu puteau fi văzute din cauză că erau pline cu apă. Mai mult, aproape jumătate dintre șoferii afectați (46%) susțin că nu puteau să evite gropile pentru că dacă ocoleau gropile ar fi lovit alți participanți la trafic. În schimb, doar 4% dintre șoferi au recunoscut că și-au avariat mașina în gropi pentru că aveau o viteză prea mare pentru a opri la timp.

via newspress (înreg.)

Comentarii (1)

  • inexorabil
    "Șoselele proaste din Albion” ?!? Nu aveți și voi senzația că visați? Te pomenești că ai noștri compatrioți sunt de vină, invadând Anglia cu tot cu “specificul” carpato-danubiano-pontic.

    Las’ că, dacă Marea Britanie va ieși din UE, treaba cu gropile din asfalt va părea (celor rămași ȋn UE) cât se poate de firească, nu?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru