Polestar: 100.000 de exemplare Polestar 2 produse în China

de Tiberiu Safta
Joi, 24.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Polestar a produs oficial 100.000 de exemplare a berlinei electrice Polestar 2 la uzina de la Luqiao din China. Exemplarul care a atins această bornă va fi livrat unui client din Irlanda.

Constructorul suedez de mașini electrice a atins borna de 100.000 de exemplare produse pentru modelul său Polestar 2. Producția berlinei cu zero emisii a început în primăvara lui 2020 la uzina Volvo de la Luqiao din China.

Acum, Polestar 2 a atins oficial borna de 100.000 de exemplare produse. Exemplarul care poartă acest număr special a fost deja vândut și va fi livrat unui client din Irlanda. Pentru a marca acest lucru, mașina va avea abțibilduri speciale pe uși.

„Este o realizare grozavă având în vedere că am lansat Polestar 2 în timpul pandemiei”, a spus Thomas Ingenlath, șeful mărcii suedeze. „Vreau să le mulțumesc echipei și tuturor clienților noștri care ni s-au alăturat în această călătorie interesantă.”

În prezent, Polestar 2 este disponibil în 3 configurații diferite ale propulsoarelor. Cea mai accesibilă versiune dispune de un singur motor electric de 231 de cai putere, o baterie de 69 de kWh și o autonomie de 473 de kilometri în regim WLTP.

Versiunea Long Range se bazează pe același motor, alimentat cu o baterie mai mare de 78 de kWh, de unde rezultă o autonomie de 540 de kilometri.

Cea mai puternică versiune dispune de două motoare electrice și tracțiune integrală. Propulsorul livrează 408 cai putere, fiind alimentat de o baterie de 78 de kWh care oferă o autonomie de 481 de kilometri.

Cererea pentru Polestar 2 este destul de mare, potrivit mărcii scandinave. Aceasta are în plan să livreze 50.000 de exemplare până la finalul lui 2022, după ce a construit deja același număr de exemplare. În prezent, Polestar este disponibil în 27 de piețe din lume, care includ țări din Europa, America de Nord și Asia.

via Polestar

Comentarii (3)

 • Încă n-ai aplicat pentru viza de Rusia, inexo ?
  6 2
 • @dan_grc
  na, vezi, daca te-au mancat degetelele?

  acuma ai ajuns albie de porci
  0 0
 • Nu ii mai stergeti comentariul individului. TOATA lumea a inteles ce e in mintea lui. Sau ce nu e. Dovada e lipsa de reactie a celorlalti utilizatori la ce scrie el pe aici.
  0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru