Poliția din Londra trece pe verde: 700 de mașini hibride și electrice vor intra în parcul auto în 2017 și 2018

de Mircea Meşter
Joi, 09.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mașinile de patrulare a polițiștilor din Londra se vor "înverzi" în următorii doi ani. 700 din cele 4000 de vehicule ale parcului auto vor fi înlocuite cu modele hibride sau 100% electrice.

Unele dintre cele mai apreciate colaborări din lumea auto sunt cele în care constructorii de mașini sport anunță parteneriate prin care polițiștii din diferite țări ale lumii vor avea la dispoziție modele de câteva sute de cai putere care arată mai atrăgător ca niciodată "îmbrăcate" în uniforma autorității. Cel mai recent exemplu a venit chiar acum câteva zile, când Poliția Rutieră Ilfov a primit pentru 12 luni un exemplar Alfa Romeo Giulia Veloce de 280 CP care va patrula pe DN1 și pe autostrada București-Ploiești, știre care a făcut înconjurul lumii auto.

Ei bine, chiar dacă este vorba despre mașini de poliție, în acest material ne orientăm atenția spre o altfel de informație. Asta pentru că Serviciul Metropolitan de Poliție din Londra a anunțat ieri că va înlocui în următorii doi ani 700 dintre cele 4000 de mașini din flota proprie cu modele hibride sau electrice.

Scopul mișcării este explicat chiar de directorul flotei auto a poliției londoneze, Jiggs Bharij: "Ținta noastră este de a transforma flota într-una cât de curată posibil în timp ce ne menținem capabilitățile operaționale.

Lucrăm alături de primarul orașului la dezvoltarea noilor zone dedicate mașinilor cu emisii coborâte, iar dezvoltarea flotei noastre va fi complementară cu cartierele în care mașinile vor fi nevoite să respecte norme stringente de emisii", spune oficialul britanic.

Conform primelor informații oferite de presa din Anglia, autoritățile discută deocamdată cu mărcile Nissan, Renault, BMW, Volkswagen, Ford, Mercedes și Tesla posibilitatea achiziției unei flote de mașini ecologice. Prima fază a proiectului de "înverzire" a parcului auto va costa, spun autoritățile, în jur de 25 de milioane de dolari. În această sumă sunt incluse achiziția primelor 700 de mașini, montarea unor puncte de încărcare dedicate și cumpărarea unor scutere electrice Fuel Cell care funcționează cu ajutorul pilelor de hidrogen. 

Comentarii (1)

  • sunt dezamagit. ma asteptam sa le schimbe pe toate in cateva luni. brexitul asta...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru