Porsche 911 Turbo S, record pentru mașinile de serie pe celebra urcare de la Pikes Peak

de Tiberiu Safta
Joi, 13.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un Porsche 911 Turbo S a stabilit un nou record pentru mașinile de serie pe celebra urcare de la Pikes Peak. Modelul german a reușit să parcurgă traseul în mai puțin de 10 minute și a bătut recordul deținut anterior de Bentley Continental GT.

Porsche 911 Turbo S este, oficial, cea mai rapidă mașină de serie din lume pe celebra urcare de la Pikes Peak. Modelul german, pilotat de David Donner, a bătut recordul deținut anterior de către Bentley Continental GT din 2019.

Urcarea cronometrată a avut loc în septembrie, iar Porsche 911 Turbo S a parcurs celebra urcare în 9 minute și 53.5 secunde. Înainte de această urcare, timpul care trebuia bătut era de 10 minute și 18.4 secunde.

Inițial, pilotul și echipa din spatele mașinii și-au dorit să stabilească acest record în timpul evenimentului Pikes Peak International Hillclimb din vară. Însă, din cauza ploii, mașina nu a putut să se apropie de vechiul record.

În esență, exemplarul care a stabilit recordul a suferit doar modificări minore, cele mai multe fiind pe partea de siguranță. Astfel, exemplarul a fost dotat cu un roll-cage, extinctoare, scaune de curse speciale și câteva modificări software aduse motorului. Modificările la motor au fost efectuate pentru a face față altitudinii foarte mari.

Linia de start se află la o altitudine de 2862 de metri, iar linia de sosire se află la o altitudine de 4302 metri.

via Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru