Porsche a avut o creştere de 10% în luna noiembrie la nivel global

de Sebastian Toma
Marti, 10.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Marca Porsche a obţinut un rezultat impresionant în luna noiembrie, livrările sale crescând cu 10% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Pe deasupra, constructorul se aşteaptă la un 2014 de succes, urmând să-l lanseze pe Macan.

Esential 147.290 unităţi a vândut Porsche în primele 11 luni ale anului.
Porsche tocmai a încheiat o lună de succes, producătorul german anunţând o creştere a vânzărilor de 10 procente la nivel global în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, reuşind să livreze 14.150 unităţi. Potrivit oficialilor Porsche, vânzările au fost stimulate de cererea puternică din China şi de anumite pieţe din Europa. În prezent, China este a doua cea mai mare piaţă pentru Porsche, dar marca germană a obţinut o creştere de 27% în această ţară în decursul lunii noiembrie. Pe piaţa din Europa, livrările Porsche au crescut cu şapte procente în noiembrie, cauzată de situaţia slabă de pe Bătrânul Continent, dar nu toate pieţele au avut aceeaşi evoluţie. Spre exemplu, piaţa din Germania a adus o creştere de 22% a livrărilor Porsche în luna noiembrie în comparaţie cu aceeaşi lună a anului trecut.

Cea mai mare piaţă pentru Porsche, Statele Unite ale Americii, a avut o creştere de trei procente în noiembrie, atingând cel mai ridicat nivel din istoria mărcii.

Cererea pentru modelul 911 este încă la un nivel ridicat, spun cei de la Porsche, vânzările sportivei iconice din Zuffenhausen crescând cu 47% în noiembrie, totalizând 3.000 unităţi. În aceeaşi perioadă, vânzările de Cayman şi Boxster au crescut cu 55%, totalizând 1.933 unităţi. Best-seller-ul mărcii este, în continuare, modelul Cayenne.

Urmareste Automarket
Însă, situaţia este aşteptată să se schimbe în 2014, fiind pregătită lansarea lui Macan.
Fratele mai mic al lui Cayenne este aşteptat să fie cel mai bine vândut model al mărcii germane. Porsche Macan este disponibil pentru comandă pe piaţa din România, cea mai ieftină versiune având un preţ de 64.593 euro cu TVA inclus. SUV-ul compact de la Porsche este disponibil în compania a trei motorizări, printre care şi un diesel de 3.0 litri, care îi conferă un nivel de putere situat între 258 şi 400 CP.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (1)

  • Ce e bun se vinde ! E normal !
    14 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru