Porsche a înregistrat denumirea "GT5"

de Sebastian Toma
Marti, 19.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a înregistrat la registrul german de patente denumirea "GT5". Aceasta ar putea fi folosită pentru o nouă versiune de performanţă a unui model încă nespecificat din gama nemţilor.

Porsche pregăteşte noi variante sportive ale modelelor sale, anunţă englezii de la Autocar, după ce compania germană a înregistrat la oficiul german pentru patente denumirea "GT5" şi a primit şi aprobarea utilizării acesteia. Denumirea respectivă sugerează o nouă variantă a unor modele Porsche dezvoltată de divizia GT din Weissach, dar nu are, spre deosebire de versiunea "GT3", o corelare directă în clasamentul FIA. Reprezentanţii mărcii Porsche au refuzat să comenteze cu privire la viitoarele modele "GT5" din oferta companiei.

Andreas Preuninger, şeful diviziei GT de la Porsche, responsabil de implementarea tehnologiei din motorsport pentru modelele care poartă sufixul GT, a declarat în trecut că nu exclude posibilitatea extinderii gamei prin modele mai mai concentrate. Preuninger nu a exclus nici dezvoltarea de SUV-uri de performanţă cu elemente derivate din motorsport, noua denumire înregistrată a mărcii din Stuttgart având o posibilă aplicaţie în gamele Macan şi Cayenne. Spre deosebire de variantele GT3 ale lui 911, versiunile GT5 ale lui Macan şi Cayenne nu ar fi destinate competiţiilor sub egida FIA, dar ar asigura un nivel înalt de performanţă.

Urmareste Automarket
Solicitarea Porsche pentru înregistrarea denumirii "GT5" a fost făcută în acelaşi timp în care a fost cerută şi înregistrarea numelui "GT4", în august 2014.
Denumirea "GT4" a fost aprobată în octombrie 2014, în timp ce aprobarea pentru numele "GT5" a venit mai târziu. Extinderea gamei GT de la Porsche cu diferite derivate, separate de cele ale lui 911, ar aduce mai mulţi clienţi pentru marca germană fără a dilua spiritul modelelor din ofertă.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru