Porsche a restaurat un 962 C care a concurat ultima oară în 1987

de Alexandru Monenciu
Luni, 11.10.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile a restaurat un exemplar 962 C de competiție. Întregul proces a durat un an și jumătate, perioadă în care specialiștii Porsche au fost nevoiți chiar să reconstruiască anumite piese de la zero.

Porsche a construit prototipul de curse 962 ca înlocuitor pentru 956. Deși inițial a fost dezvoltat pentru a concura în seria IMSA GTP, Porsche 962 a ajuns ulterior în celebra Grupă C europeană. Aici a fost cunoscut ca 962 C.

Acum, constructorul german de automobile a restaurat un exemplar 962 C din 1987. Mașina cu pricina a fost construită în urmă cu 34 de ani la Centrul de Dezvoltare Weissach și tot acolo i-a fost redată acum strălucirea de altă dată.

Specialiștii departamentului Porsche Heritage au avut nevoie de un an și jumătate pentru a restaura acest model legendar. Munca lor nu a fost deloc ușoară, mai ales că au fost nevoiți să reconstruiască anumite piese de la zero.

La finalul procesului de restaurare, acest 962 C s-a "reîntâlnit" cu celebrul pilot Hans-Joachim Stuck, cel care în 1987 l-a condus la victorie în ADAC Wurth Supercup. Alături de Stuck, la dezvelire s-au mai aflat Norbert Singer, inginerul său de cursă, și Rob Powell, designerul responsabil pentru grafica galben-roșie.

Exemplarul Porsche 962 C restaurat a fost prezentat cu ocazia evenimentului Sound Night, care s-a desfășurat în cadrul muzeului Porsche.

via Porsche

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru