Porsche accelerează: record absolut de vânzări în primele trei luni ale lui 2017

de Mircea Meşter
Vineri, 14.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a reușit să vândă 60.000 de mașini la nivel mondial în perioada ianuarie-martie 2017, un record absolut în istoria companiei. SUV-ul Macan este factorul principal care a determinat această creștere.

Brandurile premium au - cu câteva excepții - un început de an 2017 excelent. După ce am văzut recordurile de vânzări stabilite de Mercedes și BMW, marca din Stuttgart reușind chiar să transforme luna martie în cea mai bună lună din istoria companiei, Porsche anunță la rândul vânzări-record în primul sfert al anului 2017. 

Conform cifrelor oficiale, Porsche a reușit să vândă în jur de 60.000 de mașini în primele trei luni ale anului, valoare care echivalează cu o creștere de 7% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, care la rândul său reprezenta pe atunci un record. Motoarele acestei creșteri au fost în principal piețele din China (18.100 de mașini, +10%) și din Germania (7160 de mașini, +19%). La nivel european, creșterea a fost în media globală (19.100 de unități, +7), în timp ce SUA a crescut la rândul său, dar sub cifrele la nivel mondial (12.700, +4%).

La nivel de modele, gama Porsche se remarcă prin excelenta intrare pe piață a noii generații Panamera (+12%), celălalt vector de creștere fiind SUV-ul Macan, cel mai vândut model Porsche la nivel mondial, care a crescut în vânzări cu 15% (24.800 de exemplare vândute).

via Porsche

Comentarii (3)

  • Stai sa vezi cand apare noul Cayenne si 911....chiar vor exploda vanzarile !
    8 4
  • hazard
    Iar pe Macan o sa puna si un motor in patru cilindri, varianta entry level. Deci si mai accesibil ...
    6 2
  • Seat TDI samoaraveta
    Pai usor,usor o sa puna 1.2 benzina si pe Macan,sa fie mai accesibil. 1.2 diesel nu se stie,ca odata cu VW,i-au prins si pe ei cand masluiau testele de emisii pe 3.0d

    Masini premium pt oameni premium,cu valoare.
    5 10

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru