Porsche anunță întreruperea contractului de imagine cu Maria Sharapova după ce rusoaica a picat un test antidoping în ianuarie 2016

de Mircea Meşter
Marti, 08.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Maria Sharapova nu mai este imaginea Porsche la nivel mondial. Compania germană a renunțat la contractul de reprezentare cu jucătoarea din Rusia după ce aceasta și-a recunoscut greșeala în urma unui test antidoping picat în luna ianuarie, la Australian Open.

Compania Porsche a anunțat oficial că a suspendat contractul de imagine pe care îl are în derulare cu jucătoarea de tenis Maria Sharapova după ce aceasta și-a asumat răspunderea în urma unui test antidoping pe care aceasta l-a picat în luna ianuarie, în timpul Austrialian Open, primul turneu de Mare Șlem al sezonului. 

Maria Sharapova este brand ambasador Porsche din 2013, iar contractul său cu brandul german se termina în cursul acestui an. Jucătoarea din Rusia, care are în portofoliu trofeele tuturor celor patru turnee de Mare Șlem (Australian Open 2008, Roland Garros 2012 și 2014, Wimbledon 2004 și US Open 2006) se află în acest moment pe locul 7 în clasamentul mondial WTA, însă așteaptă decizia Federației Internaționale de Tenis în ceea ce privește viitoarea ei suspendare, care s-ar putea întinde, conform regulamentelor în vigoare, între 6 luni și 3 ani.

Maria Sharapova a recunoscut ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că a picat testul antidoping susținut la Australian Open după ce a ignorat la sfârșitul anului trecut mesajele Agenției Mondiale Antidoping în care substanța Meldonium - care îi era prescrisă jucătoarei din Rusia pe criterii medicale încă din 2006 - era scoasă de pe lista acceptată la nivelul sportivilor de performanță. 

Decizia luată astăzi de Porsche nu este unică, companiile Nike și Tag Heuer, reprezentate de asemenea la nivel mondial de Sharapova, anunțând astăzi că au întrerupt colaborarea cu jucătoarea din Rusia.

via BBC

Comentarii (20)

  • moralitate extrema sau interes de imagine?
    12 6
  • hazard
    hmmm. Pai daca e asa, de ce nu renunta la motoarele diesel!? Ca si acestea au "picat' la randul lor testele.
    27 6
  • Foarte bine pentru Pastilova, poate deveni in sfarsit imaginea VAG :) Impartasesc cam aceeasi "filosofie" de invingator,ar fi chiar pacat. Singura neconcordanta ar fi ca ea a fost deja No.1 mondial
    22 7
  • Sharapova si Vw AG... Dopajul, trisorii si Volkswagen ... hmmm destinele li se intrepatrund atat de romantic
    23 8
  • Vorba aia: „geniile gândesc la fel”...deci n-ar trebui să deranjeze asocierea dintre trișori. Îmi pare rău că s-au despărțit, se potriveau așa de bine!...
    15 8
  • ,,Vârfurile,, rușilor și nemților au fost întodeauna în istorie combinații ciudate...Un fel de ,,cine se aseamănă se adună,, în varianta escrocilor.
    14 5
  • foarte bine. bravo Porsche!
    0 6
  • totusi hai sa privim problema din pct de vedere romanesc: cum ar fi halep imagine globala porsche?
    6 3
  • Intrebare: de ce Serena Williams nu a fost testata niciodata antidoping? Nu e vorba c-ar indrazni Porsche sa apeleze la imaginatia unei ciori americane, dar...
    8 7
  • @was, e vorba doar de imagine. Nimeni, nici o firma serioasa, nu se asociaza cu un trisor.

    Astialalti toti care trageti pe nas "trisori care se asociaza", "li se intrepatrund destinele" samd. ia ziceti baietii tatii, voi, cu mana pe suflet, n-ati luat si n-ati dat spaga niciodata in viata voastra, voi n-ati mintit si n-ati furat niciodata nimic de la nimeni? Bai sa fie! Poate sunteti mai curati ca fecioarele sultanului.

    Pai sa nu tragi o burta de ras cand vezi ipocrizia umana? Un neam de hoti care striga in gura mare "Hotul" !!! Asta sunteti amaratilor. Uitati-va in oglinda si scoateti-va barna din ochi. Hai,, ma duc sa-mi cojesc o lamaie ca-mi vine greata si vomit pe tastatura.

    @mazdalescule, nu te obosi sa pui placa cu berica. Esti la fel plictisitor ca discursurile lui ceausescu si mai "destept" decat el si nevasta-sa la un loc.

    On topic, Sharapova a pierdut nu doar contractul cu Porsche ci si cu Nike. Sunt curios "fecioarelor" de pe Automarket.ro cu ce le-a gresit si Nike.
    7 14
  • cu dedicație pentru mishazaitev: Cum este cu sportivul rus?
    Îmi cer sincer scuze, recunosc ca interogația de mai sus este revanșardă, dar nu am putut sa mă abțin, pana si Armstrong a băgat capul in pământ după ce l-au prins, pe ea o jena la retina covorul.
    Întrebarea este: Serena ce ia??
    4 1
  • e-x-plorer
    Nu sunt fanul Sharapovei, chiar ma calca pe nervi cu onomatopeele ei din timpul meciurilor, dar am totusi o intrebare: SERENA WILLIAMS NU DE CE NU A FOST TESTATA? Chiar Ilie Nastase afirma ca de prin 2008 incoace nu a fost testata nciodata americanca! Plus de asta, brandurile auto nemtesti cu sau fara imaginea unei blonde sexy acuzate de dopaj, rmana la fel de (ne)serioase!
    4 2
  • Totusi destul de ipocrita decizia lor, avand in vedere ca sunt implicati in unul din cele mai rasunatoare scandaluri din istoria auto
    6 2
  • Poate daca cantareau bine faptele, ar fi putut porni o campanie inteligenta in care sa putut spune ceva de genul "shit happens", dar noi suntem destul de responsabili si maturi sa ne asumam raspunderea si sa recastigam increderea pierduta
    3 1
  • @zarnasteanu
    Ușor frățioare că mai ai puțin și plesnești cu ,,adevărurile,, tale... Nu s-a dat nimeni sfânt pe aici, dar una e când omul face un bacșiș de câțiva zeci de euro (bârna în opinia ta) și alta-i nu, când trișezi cu milioanele de euro și locuri mondiale nemeritate (paiul în opinia ta).
    Eu zic că ai vrut să scrii invers, dar ți s-au împleticit gândurile (de la lămâie bineînțeles).
    5 2
  • unii iau otrava pe gura altii o scot pe fund....

    nimeni nu se inhaita cu trisorii, "ha, ha", asta e o noutate absoluta. Daca Pastilova era isteata, dar nu e, renunta prima la asocierea cu un brand bagat pana'n gat intr-un scandal global.

    Probabil ca nu exista nici o clauza contractuala in acest sens (doar companiile sunt virgine by default, n'asha?) si asta ar fi un motiv pentru care rusoaica a ramas in haita cu gunoiul corporatist. Nu m-ar mira ca sportivii pe viitor sa-si asigure chiar ei o portita de iesire dintr-un "mariaj" in care castigurile sunt impartite si mai putin situatiile dubioase.

    Cat despre Wiliams, pai la cum arata femela gorila, e de-ajuns o mostra din aerul expirat si iti iese din scala testerul antidoping. Dar evident, negresa e o silfida inocenta, se vede pe mutra ei.
    8 1
  • @Zarnesteanule, când unii au comentat asocierea dintre trisori (dovediți, nu acuzați aiurea) nu au făcut altceva decât să-și exercite dreptul la liberă exprimare. A-i acuza pe alții că-s ipocriți ori drogați se numește insultă, iar a-i acuza de hoție sau dare de mită se numește calomnie. Poate că tu te autoidentifici cu acuzațiile pe care le arunci altora, dar nu toți sunt ca tine. Adică nu toți au lacune atât de mari în educație ca tine.
    8 2
  • Zarnastene, nu toti romanii fac poate ce faci tu. Ceea ce povestesti tu e probabil propria ta experienta. Din seria hotul striga hotii...
    4 2
  • E nu cred c-am zis vreodata ca sunt infailibil. Dar voi de 6 luni atata-i trageti cu VW in sus si-n jos de parca voi ati fi cei mai cinstiti dintre pamanteni. Mai aveti un pic si-l ajungeti pe @pastilescu. In fine, o trece si asta intr-o zi.
    0 5
  • @zarnesteanu. Nu mai fii așa deranjat de faptul că alții își exprimă opiniile mai mult timp decât consideri tu că ar trebui. În fine, poate te vei maturiza și tu într-o zi.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru