Porsche anunță investiții de 500 de milioane de euro pentru modele electrice de bază

de Gabriel Nica, Foto: Porsche
Sambata, 26.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După ce au anunțat că seria de modele 718 va fi electrificată, cei de la Porsche au declanșat un plan de investiții de 500 de milioane de euro pentru producția unor modele „de bază”.

Această nouă investiție a celor din Zuffenshausen va începe anul viitor și vine în completarea celor aproape 700 de milioane de euro investiți deja în producția primului lor model electric, Taycan. Astfel, Porsche își propune să creeze spațiul necesar pentru producția de modele electrice mai ieftine, de dimensiunea și prețul unor mașini precum Cayman sau Boxster.

Planul este deja un motiv de nemulțumire al șefilor companiei, conform unui articol din presa germană. Acesta citează oameni implicați în proiect care pretind că electrificarea modelelor de bază are loc cu o întârziere de cel puțin un an, datorată complexității tehnologice. Mai mult, se pare că și coordonarea dificilă cu alte mărci ale grupului Volkswagen a avut un cuvânt de spus.

Această teorie poate explica motivul pentru care pare tot mai aparentă o posibilă despărțire a brandului Porsche de grupul VAG în viitorul apropiat. Porsche și-a propus ca peste o treime din modelele vândute în 2025 să fie mașini electrice.

Viitoarele modele de bază din gama electrificată Porsche vor avea la bază, cel mai probabil, platforma PPE (Premium Platform Electric) ce va fi folosită și de Audi pe viitor.

Noile vehicule electrice ar trebui să aibă o autonomie de cel puțin 400 de kilometri dar vor avea și datoria de a menține greutate în limite acceptabile, un element definitoriu pentru mașini precum Cayman sau Boxster.

Comentarii (3)

  • Edikkk
    bă Germania, degeaba treci pe maşini electrice (bravo) dacă închizi centrale nucleare deja construite şi perfect funcţionale şi generezi curentul electric din GAZ RUSESC !
    3 6
  • Edikkk
    "complexităţii tehnologice"

    Oare cum Tesla, nu are problema asta ?


    Exemplu

    https://youtu.be/tjDqVgZc2_c
    3 7
  • Germania
    Ia zi ba edikk, probleme?
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru