Porsche ar putea lansa un roadster mai ieftin decât Boxster în 2016

de Sebastian Toma
Marti, 27.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche Boxster ar putea primi un frate mai mic în 2016, spun germanii de la Focus. Surse din cadrul mărcii spun că modelul s-ar putea numi 718 şi ar ieşi în evidenţă prin soluţiile tehnice folosite pentru reducerea masei totale.

Esential 10 mii de euro este diferenţa de preţ dintre presupusul roadster entry-level şi Boxster, cel mai accesibil model din oferta actuală Porsche.
Porsche Boxster, roadsterul entry-level în gama mărcii din Zuffenhausen, ar putea primi un frate mai mic, spun germanii de la Focus. Potrivit informaţiilor furnizate de surse din cadrul mărcii, modelul respectiv s-ar putea numi 718 şi lansarea sa ar putea avea loc în decursul anului 2016. În vederea obţinerii unui preţ mai redus decât al actualului Boxster, modelul ar putea să preia platforma tehnică a roadsterului german şi să renunţe la câteva zeci de kilograme pentru a asigura performanţe demne de numele Porsche. Pentru moment, lansarea acestui model nu a fost discutată de reprezentanţii Porsche. Tot sursele citate de publicaţia Focus anunţă şi un preţ de pornire al acestui model, de 39.000 de euro pe piaţa din Germania.

Moment istoric: Porsche revine la motorul cu patru cilindri cu noul Macan 2.0 litri benzină

Urmareste Automarket
Gama de motorizări a viitorului entry-level de la Porsche ar putea să includă şi o unitate 2.0 turbo cu patru cilindri în linie.
Propulsorul respectiv este deja aşteptat sub capota lui Macan, dar sursele citate de nemţii de la Focus anunţă un nivel de putere de 286 CP în echiparea respectivului roadster. Vârful gamei va fi o unitate de 2.5 litri, aşteptată să asigure 360 CP, dar vorbim doar despre speculaţii pentru moment, în contextul în care modelul respectiv încă nu a fost confirmat oficial ca făcând parte din viitorul mărcii Porsche.

Boxster este cel mai mic şi cel mai accesibil model din oferta actuală a mărcii Porsche.

Porsche Macan a fost lansat oficial în România

Ideea unui roadster mai accesibil în gama Porsche nu este deloc nouă, conceptul fiind vehiculat încă din 2011. La vremea aceea, totul pornea de la conceptul Volkswagen Bluesport, care ar fi dat naştere la trei modele separate, vândute de mărcile Volkswagen, Audi şi Porsche. Platforma tehnică, arhitectura electrică şi alte elemente de acest gen ar fi fost comune, în timp ce design-ul exterior, materialele de la bord şi caracterul rutier ar fi fost adaptat după specificul fiecărei mărci.

Între timp, modelul respectiv nu a mai primit aprobarea pentru dezvoltarea unei versiuni de serie.

Via Focus.de | LeBlogAuto.fr 

Comentarii (7)

  • Mai mic ca Boxster ? Pai nu mai ai loc in el :))...mai bine ar fabrica un Macan mai mic ca e destul de maricel Macan am observat. Ar avea loc pe piata un crossover compact de la Porsche sa concureze cu Q3.
    4 3
  • ... nu inteleg de ne aratati pozele astea cu zarnesteanu facand test-drive cu noul Porsche
    0 1
  • Porsche: nr-ul 1
    da, un Boxster mai putin scump, motor mai mic, masa mai mica, dar cu performante dinamice si calitate demne de un Porsche
    ce sa zic, un Boxster GTS ar fi cireasa de pe tort intr-o zi insorita de vacanta, la pachet bineinteles cu blonda de langa ...
    2 0
  • @eu,

    Vad ca cineva e obsedat tare de persoana mea. (Oftat) Iar am ghinion. Mai intai @mafia, @blow-jober ... acum alt tampit. Bai, poate ar trebui sa-i trimit o poza lui Kate Upton. Sunt curios, tot asa o sa se lipeasca de mine?
    Baiete, vezi ca s-a incalzit pe-afara. Fa o plimbare de-o ora, trage in piept niste aer curat, mai uita-te la o fata pe strada. pana mea .... revino-ti la normal.

    Ia zi, p'esele alea de masina ti-au iesit mai bine de data asta? (Concentreaza-te pe subiect cand raspunzi)
    1 0
  • @ zarne
    ...cred ca ...ies mai bune decat alea de pe GM :)
    cand vad in poze asa un tip meserias conducand in asa o mare viteza, nu pot sa nu ma gandesc ca avem pe aici un ...zarnesteanu,
    la fel de meserias...si concentrat
    0 1
  • @ zarne
    n-o lua personal, plus, daca-ai ajuns de rasul lumii pe aici tot e ceva, decat nimic, nu?
    0 1
  • "cred ca ...ies mai bune decat alea de pe GM :)" Ca de obicei, fiecare cioara isi lauda puiul. Totusi, ai grija .... cand copiezi si mai adaugi ceva, s-ar putea sa adaugi o prostie. Si rezulta => recall.

    "n-o lua personal, plus, daca-ai ajuns de rasul lumii pe aici tot e ceva, decat nimic, nu?" Da, e ceva sa ajung de rasul unora de calibrul tau, mafia, blower, ivanuov, etc. Toti unul si unul. Mai mare rusinea sa pici rau unor tipi atat de educati, rafinati si culti.

    PS Macar am onoarea sa stau in spatele a ceea ce scriu si sa pun o amarata de semnatura. Tu, poti sa spui asta? Mda, nu te osteni ... E mai caldut sa stai in spatele tufelor si sa arunci cu pietre. Pentru asta iti trebuie un anumit gen de caracter.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru