Porsche ar putea vinde doar mașini electrice după 2030: “Este absurd să ne gândim acum la dispariția motoarelor tradiționale”

de Petre Barac
Marti, 10.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful Porsche, Oliver Blume, a declarat că eliminarea motoarelor cu combustie internă în viitorul apropiat este “absurdă”. În același timp, oficialul susține că investițiile în electromobilitate nu trebuie să fie neglijate. Potrivit acestuia, chiar și modelul 911 ar putea să devină electric până în anul 2030.

Porsche a publicat pe site-ul său un interviu cu CEO-ul companiei, în care acesta vorbește despre strategia constructorului și identitatea brandului în condițiile actuale de piață.

Printre altele, Oliver Blume vorbește despre necesitatea motoarelor tradiționale, afirmând că dispariția acestora în viitorul apropiat este “absurdă”. Oficialul consideră că Porsche nu trebuie să rateze oportunitatea să investească masiv în electromobilitate, dar fără să se pripească.

Până în 2030, chiar și modelul 911 ar putea să devină unul electric, potrivit lui Oliver Blume, deși Porsche anunțase că acest lucru nu se va întâmpla niciodată.

Mai jos sunt câteva dintre cele mai importante declarații făcute de CEO-ul Porsche:

● “Estimez că, până în 2030, cel mai sportiv Porsche va avea versiune electrică. Poate că, până atunci, și celebrul 911 va fi electric.”

● “Este absurd să ne gândim că ne putem descurca fără motoarele cu combustie internă în vitorul apropiat.

Dar, în același timp, nu trebuie să ratăm ocazia să investim masiv în electromobilitate.”

● “Nu există un motiv să renunțăm din senin la diesel. Dacă am fi făcut asta, nu am fi reușit să acoperim vânzările cu ajutorul motoarelor pe benzină și hibride.”

● “Motoarele diesel au o contribuție importantă în atingerea țințelor CO2. Există multe piețe, mai ales în sudul Europei, unde 80% dintre clienți aleg motoarele diesel.

● “Strategia Porsche este să aibă un mix echilibrat de motoare cu combustie internă, hibrizi și mașini electrice, în următorii 10 ani.”

● “Există motive tehnice și structurale, dar mai ales economice pentru care tranziția către electromobilitatea nu se produce mai rapid. Mai întâi, este nevoie să îmbunătățim autonomia și timpii de încărcare pentru mașinile electrice.

Via Porsche

Comentarii (1)

  • Esti absurd tu, obositule...
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru