Porsche Cayenne facelift va avea o versiune hibridă plug-in

de Mircea Meșter
Marti, 20.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitorul Porsche Cayenne va putea rula 15 kilometri în mod full-electric datorită unui nou sistem de propulsie propus de compania germană: hibrid cu încărcare la priză.

Porsche Cayenne se pregăteşte de un facelift în 2014, iar schimbările estetice vor fi dublate de o apariţie tehnică inedită pentru un SUV de aceste dimensiuni. Este vorba despre o versiune hibridă cu încărcare la priză (Hybrid Plug-in), aceasta urmând să-i acorde SUV-ului sportiv din Stuttgart o autonomie de 15 kilometri în mod pur electric.

Conform primelor informaţii, noua versiune se va numi e-Hybrid şi va avea la bază actualul Cayenne Hybrid. Motorul electric va genera însă dublu, ajungând la circa 100 de cai putere, pentru a putea face faţă cerinţelor dinamice pe care le impune un SUV de două tone. 

Atunci când va rula în mod hibrid, cu motorul electric şi cel termic (V6 benzină) în paralel, viitorul Cayenne e-Hybrid va dezvolta circa 420 de cai putere. În plus, încărcarea va putea fi monitorizată printr-o aplicaţie de smartphone pe care viitorii clienţi vor putea să vadă în orice moment nivelul bateriei şi timpul rămas până la "umplerea" acesteia.

via Nitrobahn
foto Flickr

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru