Porsche Cayman şi Boxster ar putea primi un motor cu patru cilindri la Frankfurt

de Bogdan Mirică
Marti, 09.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche lucrează la un motor cu patru cilindri, de 2.5 litri, capabil să propulseze actualele Cayman şi Boxster. Unitatea ar putea livra 350 de cai putere şi ar putea debuta la Salonul de la Frankfurt.

Anul acesta, Porsche va face un pas important în direcţia downsizing-ului. Germanii se gândesc de multă vreme la reducerea cilindreei pentru a respecta normele de poluare. Se pare că primele efoturi vor da roade chiar în toamnă, când Porsche va expune în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt un motor nou, cu patru cilindri.

Din primele informaţii, se pare că motorul va deriva din actuala unitate cu şase cilindri şi 3.8 litri. Noul propulsor va avea o capacitate de 2.5 litri şi va beneficia de noua tehnologie DFI (Direct Fuel Injection), de un singur turbocompresor şi de sistemul VarioCam Plus al celor de la Porsche.

Deşi vine cu o capacitate modestă şi numai patru cilindri, motorul ar urma să ofere nu mai puţin de 350 de cai putere şi un cuplu motor de 487 Nm. Resurse generoase, obţinute dintr-un motor care va fi capabil să atingă o turaţie de 7500 de rotaţii pe minut. De administrarea resurselor se va ocupa o transmisie PDK cu dublu ambreiaj, uşor revizuită.

Nu este exclus să vedem şi o cutie manuală cu şase trepte.

Urmareste Automarket
Primele modele care candidează pentru adoptarea noului motor sunt actualele Cayman şi Boxster, însă unitatea ar putea fi folosită cu succes în 2015 şi pe un model complet nou, entry-level, poziţionat sub cele două de mai sus.

via wcf

Comentarii (3)

  • Adrian
    Ar fi trebuit unul de 2 litri...era mai interesant.
    4 4
  • Adrian
    Asa cum are si Audi TT....2.0
    4 3
  • oare ce model va putea fi adaugat sub modelu Cayman
    oare nu vor face un model de marimea lui Daihatsu copen!!!!!!!!
    7 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru