Porsche Cayman şi Boxster vor primi un motor boxer turbo cu patru cilindri

de Bogdan Mirică
Vineri, 23.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a confirmat oficial intenţia sa de a folosi noul motor cu patru cilindri şi pe viitoarele Boxster şi Cayman. Unitatea va fi introdusă odată cu faceliftul modelelor sportive.

Deşi a fugit o perioadă de moda downsizing-ului, Porsche se vede nevoit să se conformeze curentului pentru a se menţine în reglementările impuse de organismele europene. Motiv pentru care a început să propună publicului o nouă generaţie de motoare cu numai patru cilindri.

Aprilie 2014 a fost momentul în care constructorul german s-a reîntors oficial la propulsoarele cu doar patru cilindri, introducând un motor pe benzină de 2.0 litri şi 237 de cai putere pe actualul Macan. Era primul motor cu patru cilindri din ultimii 19 ani, ultimul fiind folosit pe un model de serie în 1995.

Moment istoric: Porsche revine la motorul cu patru cilindri cu noul Macan 2.0 litri benzină

Agregatul va sta la baza şi unor noi unităţi de propulsie pentru sportivele Cayman şi Boxster. O confirmă chiar Wolfgang Hatz, şeful departamentului de cercetare şi dezvoltare Porsche, care a refuzat însă oferirea mai multor detalii despre viitoarele agregate. Acelaşi Hartz susţine că noua generaţie de motoare va fi introdusă pe Boxster şi Cayman începând cu anul 2016, atunci când modelele sunt programate pentru un facelift de jumătatea carierei.

Chiar dacă Porsche a decis instalarea unor modele cu patru cilindri pentru Cayman şi Boxster, cele două modele sportive vor continua să păstreze sub capotă şi versiuni propulsate de motoare cu şase cilindri.

Printre candidaţi se va afla şi Cayman GT4. 

via wcf

Comentarii (8)

  • Puteam sa jur ca e acelasi bloc motor de la deja clasicul 2.0 de la VW... Pai de ce s-or chinui sa faca un boxer de 2 litri daca oricum majoritatea cumparatorilor n-ar fi dat importanta...
    7 8
  • In curand singurele diferente intre masinile din grupul VAG, vor fi sigla si pretul.
    7 12
  • @Andy&mowgli - motorul nu va fi un 4 cilindri in linie, va fi un 4 cilindri boxer.
    In josul paginii este un link catre WCF, sursa acestui artilol, unde nu scrie nimic de 4 cilindri in linie. Iar articolul celor de la WCF are ca sursa articolul acesta - http://blog.caranddriver.com/porsche-boxster-and-cayman-more-details-emerge-on-turbocharged-future/

    Asa ca nu va faceti prea multe griji, 911, Boxter si Cayman deocamdata raman Porsche, nu VAG cu alta sigla.
    10 2
  • Când am citit titlul, am fost dezamăgit. "Porsche fără motor boxer - o blasfemie!", mi-am zis.
    Dar, dacă informația e greșită, asta e o lipsă de respect față de cititori. Și e lipsă de profesionalism. Mă aștept ca un redactor să cunoască temeinic domeniul despre care scrie articole. Le scrie pentru public, nu pentru un grup restrâns de cititori. Dacă preiei o informație, o filtrezi, o compari cu bagajul vast de cunostințe pe care ar trebui să le deții în acel domeniu, nu o "traduci" aiurea, ca s-o arunci gloatei insetate de știri. Nu există nicio scuză pentru astfel de scăpări. Pot să accept mici stângâcii gramaticale din partea unui autor, dar dezinformarea e un lucru cumplit. O consider înșelătorie.
    10 2
  • @LR & Noname00 mersi ca ati fost mai destepti ca mine si ati observat.
    Adevaru e ca trebuia sa imi pun intrebarea "cum o sa bage un motor in linie intr-un boxster, ca nu prea incape", dar din graba si increderea oarba in stirile de pe AM....
    9 2
  • @mowgli - aceiasi problema mi-am pus-o si eu. In plus stiam ca Porsche lucreaza la un motor in 4 cilindri boxer turbo, care va fi pus si pe 911 la un moment dat. Din ce am mai citit, versiunea de top a acestui motor va dezvolta 395 CP.
    4 2
  • @AM - da e frumo asa? Daca-si lua unul zilele acuma din cauza asta, cine raspundea? )
    6 2
  • Scorpionul.negru
    Foarte bine. E bine sa aiba omul de unde sa aleaga. Nu toti vor sa plateasca impozite mari la ele...
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru