Porsche cheamă în service 2.500 de unităţi Macan pentru verificări la sistemul de frânare

de Sebastian Toma
Joi, 29.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a anunţat că va verifica 2.500 de unităţi Macan, majoritatea vândute în Europa, pentru a inspecta sistemul de frânare. Proprietarii vehiculelor vizate au fost deja contactaţi de reprezentanţii mărcii.

Porsche Macan este chemat în service pentru o verificare a sistemului de frânare, anunţă Automotive News citând un comunicat oficial al mărcii germane. Potrivit reprezentanţilor mărcii, 2.500 de unităţi Macan vor fi verificate pentru a vedea dacă pompa centrală de frână este în stare perfectă, după ce un control intern de calitate a relevat faptul că anumite pompe de frână ar fi putut să fie avariate în procesul de asamblare. Chiar şi aşa, cei de la Porsche spun că nu există niciun pericol pentru clienţi, unităţile cu avarii pe care le-au inspectat respectând în continuare normele legale, dar nemţii vor să fie siguri că totul este în regulă cu noul lor SUV, Macan.

TEST DRIVE PORSCHE MACAN S

Reprezentanţii Porsche şi-au asigurat clienţii că alte modele nu au fost afectate de acest recall. Cei de la Porsche sunt la a doua rechemare în service în 2014, după ce proprietarii de 911 GT3 au fost rugaţi să nu-şi mai conducă maşinile până la apariţia unei soluţii pentru o potenţială problemă care ar fi putut să ducă la un incendiu.

Soluţionarea acesteia a fost înlocuirea gratuită a motorului pentru toate vehiculele vizate de recall şi prelungirea garanţiei acestora. În cazul respectiv, defectul s-a manifestat la trei unităţi, toate luând foc după ce a curs ulei încins pe galeria de evacuare.

Macan este cel mai mic SUV din gama Porsche, fiind fratele mai mic al lui Cayenne. Pe piaţa din România, modelul pleacă de la 64.593 euro cu TVA inclus.

REPORTAJ: Ai urcat astăzi la volanul unui Porsche?

Urmareste Automarket

Porsche mizează pe modele precum Macan şi Cayenne pentru a-şi creşte vânzările totale la 200.000 de unităţi la nivel global până la finele anului 2015.

În 2013, marca germană a vândut 162.000 de unităţi. Dacă va reuşi să vândă 200.000 de unităţi în decursul anului viitor, Porsche îşi va atinge obiectivul de vânzări cu trei ani înainte de termen, subliniază cei de la Automotive News. În luna februarie a anului curent, reprezentanţii mărcii din Zuffenhausen au declarat că se aşteaptă să atingă obiectivul de 200.000 de unităţi vândute în 2015 şi chiar să-l depăşească.

Via AutomotiveNews (înreg.) | Porsche

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru