Porsche confirmă o nouă versiune hibridă pentru Cayenne: va avea peste 700 de cai putere

de Tiberiu Safta
Joi, 20.07.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a confirmat o nouă versiune hibridă pentru SUV-ul său de performanță Cayenne. Noul model va avea un propulsor PHEV alcătuit dintr-un motor V8 și un motor electric. Împreună, cele două motoare vor dezvolta peste 700 de cai putere.

Constructorul german a confirmat că va lansa în curând o nouă versiune hibridă pentru SUV-ul de performanță Cayenne. Noua versiune promite să fie cea mai puternică dintre toate, iar aceasta va beneficia de un propulsor hibrid cu încărcare la priză.

Din primele informații, propulsorul va fi alcătuit dintr-un motor V8, care dezvoltă 500 de cai putere de unul singur. Acesta va fi cuplat la un motor electric de 200 de cai putere, astfel încât întreg ansamblul va livra peste 700 de cai putere în total. De asemenea, noua versiune hibridă a lui Porsche Cayenne va oferi și un cuplu de 900 Nm.

Cu privire la performanțe, viitoarea versiune a SUV-ului german va avea o viteză maximă de 300 de km/h, iar capacitatea bateriei care alimentează motorul electric va fi mărită.

Deocamdată, Porsche nu a dezvăluit data lansării noului model, însă este posibil ca acesta să fie prezentat în septembrie, la Salonul Auto de la München.

via Porsche

Comentarii (1)

  • De mic copil, de acum 40 de ani sunt pasionat de masini... masini puternice, rapide... dar parca deja s-a ajuns prea departe cu puterea, acceleratiile si viteza maxima, pentru niste masini care circula pe drumurile publice.
    Mai bine s-ar axa sa faca masinile mai fiabile, ca de tablete si optionale inutile le-au umplut deja.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru