Porsche Engineering deschide un centru de cercetare și dezvoltare la Timișoara

de Alexandru Monenciu
Luni, 15.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche Engineering, subsidiară a gigantului german Porsche AG, deschide un centru de cercetare și dezvoltare la Timișoara. Constructorul din Stuttgart mai are un centru tehnologic la noi în țară, la Cluj-Napoca.

La mijlocul lunii iulie, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunța că Porsche Engineering, subsidiară a Porsche AG, intenționează să deschidă un centru de cercetare și dezvoltare în orașul de pe Bega.

Acum aflăm că noul centru tehnologic, al doilea pe care marca germană îl va avea la noi în țară (după cel de la Cluj-Napoca), va fi într-adevăr deschis la Timișoara, mai exact în clădirea UBC 0 din Iulius Town. Centrul va ocupa o suprafață de 2.100 metri pătrați.

Inițial, aici vor fi angajate 50 de persoane, iar pe termen mediu obiectivul este de a avea 200 de specialiști la centrul din Timișoara.

Activitatea centrului se va concentra pe funcții de conducere extrem de automatizată (HAD), învățare automată, managementul virtual al energiei și caroseriei și habitacluri inteligente.

via Profit.ro

Comentarii (4)

  • inexorabil
    AM, gigantul în speţă este, de fapt, Porsche SE. A lui este subsidiara Porsche Engineering. În această ultimă situaţie se află şi VAG! Care deţine Porsche AG. Aceasta este realitatea juridică.

    PS. Da, Mafănele, ştiu tot de pe Goagăl (apropo, mi-e dor de Vanghelie). Chit că mai demult. Păi ce să-i faci? Porsche SE nu mi-a trimis scrisoare pe adresa mea personală în care să-mi descrie structura sa organizatorică. Oricum, păcat că s-a dus Vadim. Sigur te-ai fi confruntat cu dânsul la forţă enciclopedică, musai independentă de surse de inspiraţie.

    PPS. AM, haideţi din nou pe Gâgăl. Cum se “traduce” termenul “inteligent” ? Este strict o însuşire a fiinţelor!!! Bine, nu doar voi imaginaţi şi obiectele înzestrate cu aceeaşi putere. Miliarde se hazardează! Însă, chiar şi dacă atâţia se înşală (mai degrabă adoră să se înşele), adevărul rămâne de neclintit.
    6 6
  • LEXMARK
    Este vorba de fapt de un atelier de reconditionari turbine pt TDI.
    Au impartit flyere la toate vulcanizarile pt a recruta oameni...
    4 6
  • @inexopix
    mereu te tangui de dorul tuturor infractorilor si scursurilor umane: dragnea, vadim, vanghelie, paunescu poetul, etc...

    in fine, pana la urma e de inteles, pe fiecare il trage inima inspre cei cu care se aseamana.
    1 5
  • inexorabil
    Măi Sereix (ca să rimeze cu “inexopix”), în cazul lui Vanghelie am fost doar ironic, dar clar că nu sesisezi diferenţa.

    Cât despre Adrian Păunescu, tu nu te ridici nici până la înălţimea gleznei fostului bard (apropo, voi, ăştia cu “Patria a priori” în gură – oricum, deviză totalmente eronată, adoptată de urechişti, fiindcă în latină se spune corect “Patria ante omnia” – ce meserii aveţi, în afară de a fi bugetivori???). I-auzi ce versuri profetice ne-a lăsat:

    “Miroase-a carantină peste veac,
    Bolnavii sunt chemați să se supună,
    la încercarea ultimă, comună,
    să li se spună: nu mai aveți leac…”.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru