Porsche imbunatateste Cayenne S Transsyberia

De Catalin Dinu
Publicat Luni, 07.04.2008
Porsche se pregateste de Transsyberia Rally 2008, cu o versiune mai performanta a modelului Cayenne S.

Esential

6.200 km este lungimea traseului Transsyberia Rally.
385 CP dezvolta motorul de 4.8 litri al modelului Cayenne S Transsyberia.

Porsche si-a facut cunoscuta intentia de a participa si anul acesta la Transsyberia Rally, eveniment care va lua startul pe data de 11 iulie. Cu o lungime de peste 6.200 km, traseul Moscova – Ulan Batoor, Mongolia, consta intr-o cursa de anduranta care strabate Siberia.

Porsche a reusit sa se impuna anul trecut ocupand primele trei pozitii cu modelul Cayenne S Transsyberia. Pentru a-si mentine pozitia de lider si in acest an, constructorul din Stuttgart a dezvoltat mai multe modificari la SUV-ul pregatit pentru celebrul raliu.

Astfel, inginerii Porsche au imbunatatit suspensiile pneumatice ale modelului anterior, au adaugat ranforsari la noile scuturi. Modelul este echipat cu pneuri speciale BFGoodrich all-terrain si scaune tip scoica. Pilotul si copilotul sunt protejati de o cusca solida si centuri cu prindere in sase puncte.

Motorizarea este cea standard, un 4.8 litri aspirat cu injectie directa ce dezvolta 385 CP, echipat cu o cutie de viteze automata in sase trepte, cu un raport final mai scurt decat cea obisnuita de pe Cayenne S.

Motorul este legat de un sistem de evacuare sport cu greutate redusa.

Porsche a folosit sistemul de tractiune integral ce distribuie 68% din forta motorului catre puntea spate, iar restul de 32% catre puntea fata. Acest sistem este controlat electronic pentru a preveni pierderea aderentei si pentru redistribuirea puterii catre punti in functie de conditiile de drum. Cuplul de tractiune poate ajunge chiar la 100% pe una din puntile masinii.

Via | Motor Authority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru