Porsche intenționează să asambleze circa 80.000 de unități Macan electric pe an

de Alexandru Monenciu
Vineri, 26.08.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unui oficial Porsche, constructorul german intenționează să producă circa 80.000 de unități Macan electric pe an. Modelul va intra pe linia de asamblare până la finalul anului.

Viitorul Porsche Macan pur electric este construit pe arhitectura PPE a gigantului Volkswagen Group. Modelul german trebuia să debuteze anul viitor, dar momentul a fost amânat până în 2024 din cauza unor probleme software.

Potrivit lui Albrech Reimold, director de producție în cadrul Porsche, constructorul din Stuttgart are planuri mari pentru viitorul model. Mai exact, intenționează să producă circa 80.000 de unități anual, la fel ca versiunea cu motor termic.

"Producem mai bine de 80.000 de exemplare anual. Pe termen lung intenționăm ca producția viitorului Macan electric să atingă același nivel," a declarat Reimold.

Porsche a confirmat deja că cele două versiuni vor fi comercializate împreună în primii doi ani de la debut.

Macan este unul dintre cele mai populare modele Porsche. În prima jumătate a anului curent, germanii au livrat 38.039 unități. Cu circa 4.000 mai puține decât Cayenne.

via Automobilwoche

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru