Porsche lucrează la un SUV mai mare decât Cayenne

de Tiberiu Safta
Marti, 30.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul de automobile din Stuttgart a anunțat că lucrează la dezvoltarea unui SUV care va fi plasat deasupra lui Cayenne. Mașina ar putea fi lansată în 2025.

Mai mulți dealeri Porsche din toată lumea au confirmat că producătorul german lucrează la un nou SUV. Acesta va fi mai mare decât actualul Cayenne și va avea un aspect mixt, între crossover și berlină. Mașina va avea trei rânduri de scaune, iar propulsorul va fi unul plug-in hybrid. După o eventuală lansare, modelul va fi disponibil și în versiune electrică.

Noul model de la Porsche ar putea debuta pe la jumătatea deceniului actual, cel mai probabil în 2025. Acesta face parte din proiectul Porsche Unseen și va prelua o parte din inovațiile de care va beneficia fratele său de la Audi, numit Project Artemis.

În cadrul celui din urmă proiect, Audi are în dezvoltare un model electric cu numele de cod Landjet. Versiunea de serie ar putea fi prezentată în 2024 și va avea un sistem complet autonom, capabil să funcționeze pe distanțe lungi.

Atât Porsche, cât și Audi vor beneficia de resursele prezente în cadrul Grupului Volkswagen, urmând ca aceste tehnologii avansate să apară și pe modelele mai accesibile.

Însuși părintele Volkswagen lucrează la un asemenea proiect, numit Project Trinity. Acesta va include generația viitoare de mașini electrice, care vor alcătui gama Volkswagen începând din 2026.

Acum se pune accent pe timpul de încărcare la fel de rapid precum alimentarea cu combustibili fosili, precum și pe extinderea autonomiei vehiculelor.

via Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru