Porsche Macan a fost lansat oficial în România

de Bogdan Mirică
Marti, 01.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a lansat primul său SUV compact şi în România. Noul Macan vine cu un preţ apropiat de cel al fratelui Cayenne şi cu trei versiuni de motorizare: două pe benzină şi un diesel.

Porsche a încheiat luna martie cu un eveniment important în România. Brandul auto german a lansat oficial în ţara noastră noul Macan, cel mai mic membru al familiei Porsche şi primul său reprezentant în segmentul SUV-urilor compacte.

Macan, dezvăluit în premieră mondială în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles, în noiembrie 2013, ajunge pe piaţa autohtonă înaintea altor ţări cu renume. Conferinţa de lansare, desfăşurată în Centrul Porsche Bucureşti, cel mai mare complex auto din sud-estul Europei (Porsche Pipera), a adunat jurnalişti şi clienţi dornici să vadă noul Macan, un nume care se traduce „tigru” în indoneziană.

Preţurile pentru noul Macan în România, făcute publice încă de la sfârşitul anului trecute, poziţionează modelul ca fiind cu doar 2000 de euro mai ieftin decât fratele său mai mare, Cayenne.

Esential 400 de cia putere oferă noul Porsche Macan Turbo.
88.000 de euro este preţul noului Macan Turbo.
50.000 de unităţi Macan vor fi produse în fiecare an.
Modelul are o lungime de 4.680 milimetri, o lăţime de 1.920 milimetri şi o înălţime de 1.620 milimetri.
În standard, toate versiunile lui Macan au tracţiune integrală permanentă şi o transmisie PDK cu şapte trepte. Macan este bazat pe platforma lui Audi Q5 şi este construit la fabrica din Leipzig, primele estimări ale germanilor anunţând o producţie de 50.000 de unităţi.

Socotelile încep de la 64.600 de euro pentru versiunea pe benzină, Macan S. Preţul este identic cu cel al propunerii economice Macan S Diesel. Excepţie face doar vârful de gamă, Macan Turbo, pentru care Porsche a fixat un preţ piperat, de 88.000 de euro.

Acesta din urmă are sub capotă un V6 de 3.6 litri, cu două turbocompresoare. Unitatea dezvoltă 400 CP şi 550 Nm şi poate să-l ducă pe Macan Turbo de la 0 la 100 km/h în 4.8 secunde. Cu pachetul Sport Chrono, timpul 0-100 km/h al acestei versiuni scade la doar 4.6 secunde.

Noul Macan va fi disponibil la dealerul Porsche Bucureşti începând cu data de 1 aprilie.

Comentarii (4)

  • O sa se vanda in Romania mai bine decat Duster!
    14 0
  • Marcile de lux ( in special Porsche si Range Rover ) se vand fenomenal de bine in Romania si nu numai . Ca fapt divers, in Constanta in primele 2 luni ale anului la vanzarile de masini noi pe locul 2 ( pe primul loc s-a aflat evident Dacia ) s-a clasat Range Rover ( !!! ) devansand restul marcilor de volum si nu numai . Azi citeam un articol despre o posibila revenire a marcii Rover ( Tata pe langa Jaguar- Land Rover a achizitionat si dreptul asupra numelui Rover ) in care se spunea ca uzina in care se produc modelele Range Rover lucreaza 3 schimburi, 5 zile pe saptamana iar clientii care comanda acum o masina au de asteptat minim 6 luni .
    7 0
  • Cred (parerea mea, ce vreti!) ca RANGE ROVER, se apropie cel mai mult de notiunea ,,masina pt. o viata'', chiar si peste Mercedes, care in ultimii 10-15 ani au cam dat buleala calitatii.Nu mai vorbim de jigniri genul Citan /Kangoo, ca deja ne enevam!
    8 0
  • ADRIAN FLORARU
    da "forta Porsche" BRAVO 10 CU FELICITARI,,,
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru