Porsche Macan: două noi imagini-teaser şi informaţii despre motorizări

de Mircea Meșter
Joi, 10.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peste o lună vom vedea la faţă în fotografii oficiale noul Porsche Macan. Până atunci, SUV-ul compact al celor de la Porsche ni se dezvăluie în două noi fotografii-teaser.

Porsche va atinge cifra de 200.000 de maşini vândute într-un an în 2015 sau 2016, cu trei ani mai devreme decât era prognozat.

Matthias Muller
Director Executiv Porsche
În aşteptarea debutului oficial al lui Porsche Macan, SUV-ul compact care va debuta oficial la Salonul Auto de la Los Angeles în luna noiembrie, constructorul german ne prezintă alte două imagini-teaser ale modelului său. Al doilea SUV din gama Porsche va fi disponibil la vânzare în primăvara anului viitor, iar Porsche are planuti enorme în ceea ce priveşte vânzările şi performanţele dinamice ale maşinii.

Dezvoltat pe o platformă derivată din cea a lui Q5 însă modificată pentru ca produsul finit să se ridice la nivelul de dinamism cerut de istoria Porsche, noul Macan va prelua multe dintre elementele estetice care au transformat Cayenne în cel mai vândut model Porsche al ultimilor ani, astfel că abordarea estetică le va părea fanilor mărcii una foarte familară. 

Esential 143.096 de maşini a vândut Porsche în 2012, o creştere de 33% faţă de anul anterior.
120.000 de clienţi au cumpărat modelele Porsche în primele nouă luni ale anului 2013.
O creştere de 14.7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
La nivelul motorizărilor, noul Porsche Macan se va baza pe două unităţi pe benzină şi pe un diesel. Vorbim în primul rând de un V6 supraalimentat de 3.0 litri care dezvoltă 335 de cai şi 450 Nm şi de V6 turbo de 3.6 litri ale cărui cifre sunt interesante: 395 CP şi 450 Nm. Iubitorii dieselului se vor baza pe motorul care va deveni cel mai probabil best seller-ul absolut al gamei, un V6 de 3.0 litri care dezvoltă 254 de cai şi 580 Nm. Mai mult, există voci care anunţă apariţia ulterioară pe Macan a unor motoare cu patru cilindri, (2.0 turbo pe benzină şi 2.0 turbodiesel), acestea urmând să transforme SUV-ul compact al germanilor în primul model din ultimii 18 ani care beneficiază de un motor cu această arhitectură. Normal Porsche va pune la dispoziţia clienţilor cutia PDK cu şapte trepte pe care o ştim deja de pe fratele mai mare Cayenne.

Şefii constructorului şvab se aşteaptă la o creştere substanţială a vânzărilor după lansarea lui Macan, astfel că principala ţintă a celor de la Porsche este creşterea profiturilor în cursul anului viitor.

"Mă aştept ca veniturile celor de la Porschce să crească anul viitor. Iar Macan va fi cheia acestei creşteri în 2014, mai ales în a doua jumătate a anului. În plus, gama 911 va ajunge şi ea în vârf de formă", susţine Daniel Schwarz, analist al Commerzbank AG, citat de Bloomberg.

Pentru dezvoltarea noului Macan, Porsche a investit 500 de milioane de euro la fabrica proprie din Leipzig, acolo unde începând cu această toamnă va exista o nouă linie de producţie. La uzina din estul Germaniei se produc la această oră Panamera şi Cayenne, iar pentru adăugarea lui Macan în lista de modele fabricate va fi nevoie de 1500 de angajaţi adiţionali.

via Bloomberg, IAB, Porsche (înreg.)

Comentarii (3)

  • someone
    nu este o greseala oare: atat motorul de 3.0 cat si cel de 3.6 , ambele turbo, au acelasi cuplu: 450 nm?
    3 1
  • Abea astept sa apara. Mai ca imi vine sa ma duc la salon sa il vad...dar nu prea imi plac drumurile lungi cu avionul asa ca mai bine astept sa il aduca in Romania la reprezentanta. Sunt sigur ca nu va dezamagi cu nimic. Totusi sper sa ii faca stopuri in gen 911. Ar face cea mai mare greseala sa ii puna lampile alea ca la Cayenne. Nu zic ca nu arata bine si ele dar aduc a ceva asiatic si nu da prea bine. Porsche trebuie sa se diferentieze fata de restu masinilor. Eu am trei poze de mult timp de pe Autobild (fata, lateral-spate si interior) 100% reale...dar nu sunt oficiale. Cautati pe google Porsche Macan - Autobild la imagini si o sa va apara unul alb cu stopuri gen 911 mai mari putin.
    8 4
  • Panamera
    cred ca fi asemanator cu panamera , dar ceva mai scurt :D
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru