Porsche nu exclude lansarea unui Cayenne diesel: nemții scot din ecuație o versiune echipată cu un V8

de Cornel Șocariciu
Joi, 17.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche încă nu scoate din ecuație un posibil Cayenne diesel. În cazul în care versiunea primește undă verde, clienții se vor bucura de un motor V6 și nu de un propulsor V8. Totodată, constructorul german analizează lansarea unui Cayenne hibrid ceva mai potent.

Porsche a prezentat noua generație Cayenne în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din 2017. Noul Cayenne poate fi comandat doar cu unități pe benzină, însă acest lucru s-ar putea schimba până la finalul acestui an.

Friedmann Heller, omul din spatele sistemelor de propulsie disponibile pe SUV-urile Porsche, spune că un Cayenne diesel încă este în cărți. Nemții încă nu au luat decizia finală, însă oficialul Porsche spune că nu vom vedea un Cayenne diesel echipat cu motor V8.

"Pot să vă spun că încă ne gândim să lansăm un Cayenne diesel, însă analizăm cererea și așteptăm momentul portivit", a declarat Friedmann Heller.

În același timp, Porsche nu exclude lansarea unui Cayenne hibrid și mai performant. Pentru moment, fanii vehiculelor cu sistem hibrid de propulsie pot opta doar pentru varianta Cayenne E-Hybrid. Aceasta oferă 462 de cai putere și 700 Nm mulțumită sistemului plug-in hybrid alcătuit dintr-un propulsor V6 pe benzină de 3.0 litri și un motor electric.

În viitorul apropiat, nemții ar putea lansa versiunea Turbo S E-Hybrid.

Aceasta integrează un V8 pe benzină și un motor electric, iar în total, sistemul hibrid oferă 680 de cai putere și 850 Nm.

Via | TopGear

Comentarii (4)

  • Rudolf D.
    A ha ha, pai daca piata o cere! Europenii astia, poluatori retrograzi.
    In timp ce ursii polari mor de cald, sau de foame?
    3 3
  • Nu înțeleg ce tot se ascund după cireș, atâta timp cat Macan și Panamera au diesel în ofertă, de ce n-ar avea și noul Cayenne ? Ori renunță la diesel pentru toată gama.
    5 0
  • mircea badea
    astea cu diesel sa le numeasca editia "traktor"
    2 2
  • Adrian
    Ce mă amuza teatrul asta cu electrificarea, depoluarea planetei, dragostea pentru mediu, și apoi constructorii aruncă o știre ca asta. E clar că toata nebunia cu hibridizarea, renunțarea la diesel, societatea care cere mașini eco, investiții în evenimente de promovare a tehnologiilor alternative, non-stop articole în presă, afișe, steaguri, știri zilnice despre ecologizare, totul e un mare balet. Lumea reală vrea benzina si diesel, tăceți și inghițiți !
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru