Porsche Panamera Exclusive Series - ediţie limitată exclusivistă a sedanului german

de Dragoș Băltățeanu
Joi, 30.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a prezentat oficial o versiune luxoasă a sedanului Panamera. Sub numele de Panamera Exclusive Series vor fi fabricate doar 100 de exemplare ale acestei versiuni exclusiviste.

Porsche a prezentat o versiunea specială a sedanului Panamera numită Exclusive Series. Versiunea face parte dintr-o serie limitată de 100 exemplare şi va fi prezentată oficial la Salonul Auto de la Los Angeles din luna noiembrie. Noul model este bazat pe Panamera Turbo S Executive, versiune ce are un ampatament mai lung cu 150 mm faţă de sedanul normal.

Porsche Panamera Exclusive Series va fi fabricat în ediţie limitată de 100 de exemplare. Pentru a scoate în evidenţă acestu lucru, nuanţa în care este vopsită caroserie este inedită, o combinaţie între un negru metalizat şi maro metalizat. Vopseaua este aplicată manual. Jantele de 20 inch sunt şi ele speciale pentru aceast model şi sunt vopsite în negru, la fel ca şi grila radiatorului.

La interior, Porsche a finisat sedanul Panamera Exclusive Series cu tot ce avea mai bun. Pielea este Poltorna Frau în nuanţa Agatha Chestnut Brown, iar în bord regăsim inserţii din lemn. Pe partea superioară a feţelor de uşă a fost aplicată piele Nappa perforată.

Pentru pasagerii din spate a fost montat sistemul Entretainment Plus, fiecare pasager având la dispoziţie un ecran tactil de 10.1 inch. Sunetul poate fi redat prin sistemul audio Burmester sau prin intermediul căştilor fără fir. Fiecare exemplar din seria Panamera Exclusive este numerotat.

Puterea este asigurată de motorul V8 de 4.8 litri ce dezvoltă 570 CP la 6.000 rpm şi 750 Nm între 2.200 şi 5.000 rpm. Transmisia se face prin intermediul cutiei automate PDK. Pentru a ajunge la 100 km/oră sunt necesare 3.9 secunde, iar viteza maximă ce poate fi atinsă este de 310 km/oră.

Preţul pentru această versiune exclusivistă a modelului Panamera este de 250.000 euro. În acest preţ intră şi un set de cinci genţi de piele asortate marca Poltrona Frau.

Via Porsche

Comentarii (1)

  • Scorpionul.negru
    Superb. Numai minunatii fac astia de la Porsche...
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru