Porsche pregăteşte o versiune break a lui Panamera

de Mircea Meșter
Vineri, 10.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pentru că unii clienţi şi-au manifestat dorinţa de a avea în garaj un Panamera mai versatil, Porsche aduce la Paris conceptul unei versiuni break a sedanului său sportiv. Versiunea de serie este aşteptată însă abia în 2016 şi doar dacă reacţiile vor fi pozitive.

După ce a diluat gama printr-un sedan dinamic - Panamera - şi printr-un SUV sportiv - Cayenne - şi se pregăteşte de lansarea unui mult-aşteptat SUV compact - Macan - Porsche vizează apariţia unui nou tip de caroserie în gama proprie. Credeţi sau nu, marca germană este gata să lanseze un break, iar modelul care se pretează cel mai bine la o astfel de abordare este, evident, Panamera. 

Conform informaţiilor publicate în premieră de presa americană şi preluate astăzi de Automotive News, o primă întâlnire cu prototipul noului model ar putea să aibă loc chiar peste o lună, în cadrul Salonului Auto de la Paris, cel mai important eveniment auto european din această toamnă. Scopul prezentării nu este însă unul de preview, ci unul de culegere a reacţiilor de pe piaţă: Porsche va analiza cu atenţie răspunsul jurnaliştilor şi al potenţialilor clienţi şi va lua ulterior o hotărâre în acest sens. Oricum, apariţia pe piaţă a versiunii de serie nu va veni înainte de 2016, urmând să devină - în cazul în care decizia va fi una pozitivă - o versiune a celei de-a doua generaţii Panamera.

CONCEPT DEDICAT EUROPEI DE VEST

Esential 2016 este anul în care ar putea să vadă lumina zilei noua versiune de familie a lui Porsche Panamera.
Conceptul - care ar putea să primească denumirea Panamera Shooting Brake - a fost dezvoltat de către cei de la Porsche pentru a răspunde cerinţelor unor clienţi care au cerut un model ceva mai versatil şi mai încăpător decât clasicul Panamera.
"Din feedback-ul pe care îl avem până acum, înţelegem că ar putea ca un astfel de model să fie foarte bine primit pe anumite pieţe, în special în Europa de Vest", spune o sursă nedivulgată din interiorul Porsche citată de Automotive News.

Noul model va intra într-un segment pe care îl inaugurează în acest an noul Mercedes-Benz CLS Shooting Brake şi va oferi un design fluid, opţiunea de a alege între versiuni cu ampatament clasic sau mărit şi noul motor V8 de 4.0 litri pe benzină care debutează în acest an pe gama Bentley şi care în înlocuieşte pe clasicul V8 de 4.8 litri din gama Porsche.

via Automotive News (înreg.)

Comentarii (4)

  • prost sa fi, bani sa ai!
    1 6
  • zarnesteanu
    Este incredibil cat de bine pot sa judece piata baietii de la Mercedes. Chiar daca au fost unii care au contestat Shooting Brake-ul CLS, acum Porsche prin modelul asta vine sa confirme firesc cazul particular al unei nise pe care Benz a inventat-o cu cativa ani in urma. Daca nu era rost de facut bani (si nu doar bani) nimeni nu si-ar mai fi bagat nasul intr-un break de lux cu veleitati supersportive.
    6 2
  • Eu oricum vad mult mai digerabila o caroserie tip shooting brake la Porsche decat namila odioasa care se numeste Cayenne.
    Si sper sa fie un shooting brake adevarat, adica sper sa aiba doar 2 usi. Sau in prezentul nelinistit, cel care a rastalmacit toate sensurile si valorile, merge sa fie si cu 4, 6, 35, 81 de usi?..gen coupe cu 4 usi, suv coupe, sau alte aberatii.
    6 2
  • brander
    Si apoi vor face camioane, vapoare, avioane, case...etc.
    Toate sport binenteles
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru