Porsche pregăteşte un sedan mai mic decât Panamera, rival al lui BMW M5

de Mircea Meșter
Joi, 19.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche îşi va estinde gama până la nouă modele. După viitoarele 918 Spyder şi Macan, marca sport germană pregăteşte un sedan sportiv mediu şi un model de top care va pune în gardă Ferrari.

Porsche plănuieşte în viitorul apropiat extinderea gamei prin două noi modele interesante. După anunţatele lansări viitoare ale SUV-ului compact Macan (fratele mai mic al lui Cayenne) şi sportivei hibride 918 Spyder, marca germană se va concentra pe realizarea a două maşini pe care clienţii săi le speră de ceva vreme: un sedan rival cu BMW M5 şi o maşină sport care se va bate cu modelele de top Ferrari.

Sedanul va fi recunoscut în piaţa auto ca un frate mai mic al lui Panamera, acesta urmând să aibă ca rivali principali versiunile ultrasportive ale modelelor de segment mediu. Rămâne de văzut care este soluţia tehnică şi estetică pe care o va aduopta Porsche în ceea ce priveşte acest model.

Pe de altă parte, modelul care acum este cunoscut sub numele de cod Project 960 va da naştere unui model cu două uşi, cu motor central V8 biturbo care va produce peste 600 de cai putere. Acesta va inaugura practic linia suyperioară de modele Porsche, preţul şi postura noului model urmând să-l aşeze pe acesta în liga modelelor sport în care acum defilează Ferrari şi Lamborghini.

via Automotive News (înreg.)

Comentarii (1)

  • La ce sa-l faca si mai mic ca si asa are spatiu mic in spate, pentru o limuzina.
    0 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru