Porsche recheamă 53 de exemplare Cayman și Boxster pentru eleroane care se extind prea mult

de Tiberiu Safta
Luni, 11.12.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a inițiat o campanie de rechemare pentru câteva exemplare Cayman și Boxster vândute în Statele Unite. Problema constă în eleronul retractabil electronic, care se extinde prea mult.

De cele mai multe ori, o campanie de rechemare este inițiată de către un producător pentru a rezolva defecțiuni tehnice sau alte probleme care pun siguranța ocupanților în pericol. Însă, de această dată, avem de-a face cu un recall pentru un motiv mai puțin obișnuit.

Mai exact, Porsche a inițiat o astfel de campanie pentru modelele Cayman și Boxster. Noua campanie vizează 53 de exemplare ale celor două modele, în special versiunile Cayman GTS 4.0 produse în 2022 și 2023, Boxster GTS 4.0 produse în 2023, respectiv Boxster S, fabricate tot în acest an.

Problema constă în eleronul activ care se extinde mai mult decât trebuie, blocând astfel vizibilitatea a celei de-a treia lumină de stop. Potrivit organismului de siguranță rutieră NHTSA din SUA, această problemă încalcă normele de siguranță.

Porsche știa de această problemă minoră încă din octombrie 2023, după ce un angajat al fabricii a reprogramat manual unitatea de control electronică a mașinilor prin folosirea unor valori greșite.

Constructorul german va rezolva această problemă prin reprogramarea acestor unități, iar clienții exemplarelor afectate vor fi notificați de această problemă din 2 februarie 2024.

via Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru