Porsche se retrage din proiectul Artemis, care dezvolta o platformă comună cu Audi și Bentayga

de Tiberiu Safta
Vineri, 14.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german a anunțat că se va retrage din proiectul Artemis inițiat de Audi pentru dezvoltarea unei platforme pe care să se bazeze viitoarele modele electrice din concernul Volkswagen. Porsche s-a retras din proiect din cauză că nu dorește să dezvolte o mașină autonomă.

Artemis este un proiect inițiat de către Audi pentru dezvoltarea unei platforme dedicate viitoarelor modele electrice. Din acest proiect fac parte Audi, Bentley și, până recent, Porsche. Cel din urmă a anunțat că se va retrage din acest proiect pentru a-și dezvolta propria platformă pentru viitoarele modele electrice.

Conform planului inițial al proiectului, primele mașini bazate pe platforma dezvoltată, cu numele de cod Landjet, vor fi comercializate începând din 2025. Modelele care vor utiliza această platformă vor fi construite la uzina Volkswagen Commercial Vehicles din Hanovra.

Motivul pentru care Porsche s-a retras din acest proiect este dorința companiei de a nu dezvolta o mașină autonomă, așa cum intenționează să o facă Audi și Bentley. În urma acestei decizii, Porsche va plăti o compensație de circa 100 de milioane de euro către divizia de vehicule comerciale de la Volkswagen. Constructorul din Stuttgart va construi viitoarele modele electrice la uzina din Leipzig.

via Motor Authority

Comentarii (3)

  • Edikkk
    O mişcare bună, Porsche trebuie să stea pe nişa lor.

    Apariţia, chiar şi aşa ca concept, al superbului Mercedes EQXX ia pus pe gânduri pe Porsche, deci maşinile de serie mică trebuie să aibă forme, arhitecturi dedicate şi nu de serie mare
    3 10
  • "porsche se retrage din proiectul cu audi si bentayga" eu unul nu am auzit de producatorul bentayga.
    6 1
  • Este vorba de o platforma comuna cu Bentayga…
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru