Porsche Taycan a devenit cel mai rapid model electric de pe circuitul Road Atlanta: un minut și aproape 34 de secunde pentru cei 4 kilometri ai traseului

de Cornel Șocariciu
Marti, 15.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche Taycan în versiunea Turbo S este cel mai rapid model electric de pe circuitul Road Atlanta. Modelul german a fost pilotat de Leh Keen, iar timpul realizat de acesta a fost de un minut și 33.88 de secunde.

În luna septembrie a anului trecut, Porsche prezenta noul Taycan, primul model electric de serie dezvoltat de constructorului german. Încă de la debut, Porsche Taycan a fost disponibil în mai multe versiuni de putere, cea mai generoasă dintre acestea fiind oferită sub indicativul Turbo S.

Acum, reprezentanții constructorului german au anunțat că un exemplar Taycan Turbo S a devenit cel mai rapid model electric de pe circuitul Road Atlanta. Traseul măsoară puțin peste 4 kilometri, iar modelul electric al constructorului german a reușit să parcurgă un tur de circuit în doar un minut și 33.88 de secunde.

La volanul lui Taycan Turbo S s-a aflat pilotul Leh Keen. Exemplarul care a stabilit recordul nu a avut îmbunătățiri tehnice, singura modificare adusă fiind presiunea mai mare în anvelope.

"Acest traseu nu iartă, ceea ce înseamnă că trebuie să ai încredere totală în mașină. Motoarele electrice răspund extrem de rapid, iar puterea este livrată atunci când ai nevoie de ea și este gestionată cu ajutorul sistemelor active.

Toate aceste elemente, fac din Taycan un model revoluționar în ceea ce privește manevrabilitatea", a declarat pilotul Leh Keen.

Comentarii (1)

  • Andrei
    Mult mai lent decat 911 GT2 RS si GT3 RS, desi e mult mai puternic. Cam atat despre ''sportivitatea'' electricelor.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru