Porsche Taycan are o nouă versiune de bază în China: modelul electric va fi disponibil în varianta simplă "Taycan" și va avea o autonomie de până la 490 de kilometri

de Cornel Șocariciu
Marti, 30.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a introdus pe piața din China o nouă versiune de bază a modelului electric Taycan. Aceasta a fost numită simplu "Taycan" și va fi disponibilă în două variante de putere și autonomie.

Porsche Taycan, primul model electric de serie al companiei germane, poate fi comandat în Europa în versiunile 4S, Turbo și Turbo S. Acum, publicul din China primește o nouă versiune de bază denumită simplu "Taycan".

Aceasta va fi cea mai accesibilă versiune a modelului electric german și va fi disponibilă exclusiv cu roți motrice spate. Pentru moment, oficialii constructorului din Stuttgart nu oferă informații despre o posibilă versiune "Taycan" și pentru publicul din Europa.

Clienții din China care vor opta pentru noua variantă de bază a lui Taycan vor avea de ales din două versiuni ale pachetului de acumulatori: Performance Battery și Performance Battery Plus.

În cazul lui Taycan echipat cu Performance Battery, sistemul electric de propulsie propune 408 cai putere și o baterie de 79.2 kWh. Autonomia anunțată de producătorul german este de până la 414 kilometri, valoare calculată conform standardului NEDC din China.

Versiunea Taycan echipată cu Performance Battery Plus va avea 476 de cai putere și un acumulator cu o capacitate de 93.4 kWh.

Conform oficialilor germani, autonomia acestei versiuni va fi de 490 de kilometri.

Indiferent de pachetul de baterii comandat, noua versiune de bază Taycan va accelera de la 0 la 100 km/h în 5.4 secunde, în timp ce viteza de top va fi de 230 km/h.

Pe piața din China, noul Porsche Taycan va avea un preț de pornire de circa 110.000 de euro, cu aproape 25% mai mic comparativ cu versiunea 4S.

Via | Porsche | AutoExpress

Comentarii (1)

  • netam-nissan
    trebuia si un porsche electric mai ieftin pentru chinezi ca doar sint comunisti, nu ?
    mai greu insa ca nemtii sa fabrice 1,4 miliarde de taycanuri.
    na ca iar zic prostii, doar am citit ca china produce miliardari pe banda rulanta si traim in cea mai mincinoasa lume posibila.
    14 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru