Porsche Taycan Turbo S, record de timp pentru mașini electrice pe Nurburgring

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 10.08.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche Taycan Turbo S a stabilit un timp de referință pentru mașinile electrice (de serie) pe varianta de 20.8 kilometri a celebrului Nurburgring Nordschleife. Vechea performanță îi aparținea lui Tesla Model S Plaid.

În 2019, Porsche Taycan Turbo a stabilit un timp de referință pentru mașinile electrice, de serie, pe legendarul circuit Nurburgring Nordschleife. Timpul a fost de 7 minute și 42 de secunde.

Recordul modelului german a fost doborât de Tesla Model S Plaid în septembrie 2021 cu un rezultat de 7 minute și 35 de secunde.

Acum, titlul de cea mai rapidă electrică, de serie, de pe Nurburgring Nordschleife a ajuns din nou în curtea celor de la Porsche. Acesta le-a fost adus de un Taycan Turbo S.

Mașina, pilotată de Lars Kern, a parcurs cei 20.8 kilometri ai circuitului german în 7 minute și 33.3 secunde. Exemplarul respectiv a fost echipat cu scaune de tip scoică și cușcă de protecție, obligatorii pentru stabilirea unui record de timp.

În rest, a fost un Taycan Turbo S standard, echipat cu noul pachet de performanță (jante de 21 de inch, update software pentru sistemul Porsche 4D Chassis Control) și Porsche Dynamic Chassis Control.

Pachetul respectiv poate fi comandat momentan doar în Germania și este disponibil prin Porsche Tequipment.

Costă 13.377 de euro.

via Porsche

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru