Porsche trebuie să plătească acționarilor daune de 47 de milioane de euro pentru implicarea în scandalul emisiilor: compania va face apel la decizia instanței

de Paul Cosma
Joi, 25.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un tribunal din Germania a ordonat Porsche SE să plătească acţionarilor daune de 47 de milioane de euro pentru implicarea sa în scandalul emisiilor (Dieselgate), potrivit agenției Reuters. Porsche SE, acționar la Volkswagen, a anunțat că va face apel la decizia instanței.

Porsche Automobil Holding SE, cel mai mare acţionar al Volkswagen, şi-a încălcat obligaţia de a dezvălui public informaţii care aveau potenţialul de a influenţa preţul acţiunilor producătorului auto.

Potrivit unui tribunal german, Porsche a publicat prea târziu informațiile privind softul care manipulează emisiile motoarelor diesel, astfel că investitorii nu au putut reacționat la timp.

Astfel, tribunalul a decis că Porsche SE trebuie să plătească acționarilor daune în valoare de 47.2 milioane de euro. Porsche SE, ce deține 30.8% din acțiunile VW și 52% din drepturile de vot în cadrul constructorului, a anunțat că va face apel la decizia instanței.

Acționarii Porsche SE au dat în judecată compania pentru că nu au fost informați înaintea de izbucnirea Dieselgate, fapt ce le-a provocat pierderi semnificative la bursă în 2015. Până acum, scandalul Dieselgate a costat grupul Volkswagen aproximativ 27 de miliarde de euro.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru