Porsche va înlocui cele 1000 de exemplare pierdute după scufundarea navei Felicity Ace

de Tiberiu Safta
Vineri, 25.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a anunțat că va construi 1000 de mașini în plus pentru a le înlocui pe cele pierdute în urma scufundării navei Felicity Ace. Nava, care a plecat pe ruta Germania – SUA, a luat foc în largul Atlanticului și era încărcată cu 4000 de mașini ale Grupului Volkswagen.

Oliver Blume, șeful Porsche, a anunțat că marca din Zuffenhausen va construi 1000 de exemplare în plus pentru a le înlocui pe cele pierdute în nava Felicity Ace, care a luat foc și s-a scufundat în largul Oceanului Atlantic.

În acea navă se aflau aproximativ 4000 de mașini ale Grupului Volkswagen, inclusiv modele Audi, Bentley, Porsche și Lamborghini. Cel din urmă constructor a fost nevoit să reia producția lui Aventador pentru a înlocui cele 15 exemplare pierdute în acel incident. De asemenea, Audi a anunțat că va înlocui cele 1800 de exemplare pierdute cu unele noi, iar Bentley va înlocui jumătate din cele 189 de mașini pierdute.

Producția celor 1000 de exemplare nu va fi ușoară în contextul crizei de semiconductori și de piese din cauza războiului din Ucraina. La acest aspect Blume a declarat că „suntem obișnuiți să facem față provocărilor din ultimii doi ani”. Deocamdată, nu se știe exact când vor fi construite mașinile și, mai ales, când le vor primii clienții afectați.

via Motor1

Comentarii (1)

  • Ce vremuri ciudate mai traim: iti comanzi masina, astepti vreo 2 ani sa fie livrata, primesti update ca masina e pe vas si ajunge in 2 saptamani si bammmm vezi la stiri ca s-a scufundat un vas. Suni disperat la reprezentanta, ba nu cumva si masina mea era pe vasul ala? Pai cam da ... sh...t te pui iar pe asteptat vreo 2 ani .... vremuri grele sa ai bani si sa nu te poti bucura de o masina noua.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru