Un vapor cu 4000 de mașini Bentley, Porsche, Audi și VW a luat foc în largul Atlanticului

de Tiberiu Safta
Duminica, 20.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un vas de marfă, care a plecat din Germania cu destinația SUA, a luat foc în largul Oceanului Atlantic, în apropiere de Insulele Azore. Nava transporta 3965 de mașini ce aparțin mărcilor Volkswagen, Audi, Porsche și Bentley. Echipajul navei a fost salvat.

Grupul Volkswagen a pierdut aproape 4000 de mașini, după ce un vas de marfă care le transporta din Germania în Statele Unite a luat foc în apropiere de insulele Azore. Potrivit publicației germane Handelsblatt, nava transporta 3965 de vehicule Volkswagen, Audi, Porsche și Bentley.

Vasul de marfă, numit Felicity Ace, a fost înregistrat în Panama și operat de către o firmă japoneză. Nava plecase din portul Emden din Germania, cu destinația în Davisville, Rhode Island, SUA. Acolo se află una dintre uzinele Grupului Volkswagen din Statele Unite unde trebuiau să ajungă cele aproape 4000 de mașini.

Incendiul a pornit într-o cală de marfă și s-a răspândit rapid asupra vasului, pe când se afla în apropiere de insulele Azore din Portugalia. Toți cei 22 de membri ai echipajului au fost salvați de către alte 4 nave de marfă și ajutați de forțele aeriene portugheze.

Deși Grupul Volkswagen nu a confirmat numărul de mașini din vas, Porsche a precizat că în navă se aflau 1100 de modele.

Bentley a confirmat, la rândul său, că avea 189 de mașini în acel vapor.

Printre clienții afectați de incident se numără și celebrul Matt Farah. Într-un mesaj postat pe Twitter, acesta a spus că a primit un telefon de la un dealer Porsche pentru a-l anunța că mașina sa se află în mijlocul Atlanticului, înconjurată de flăcări.

via BBC

Comentarii (22)

  • E posibil ca focul sa fi pornit de la bateriile masinilor electrice.
    20 10
  • Ghinioniști clienți, după ce-au așteptat multă vreme mașina, din cauza crizei de semiconductori, să fie anunțați că este pe drum, dar a luat foc vasul .
    16 3
  • "celebrul Matt Farah" :)))
    14 3
  • Clique
    Pentru clienții ce au comandat acele Porsche-uri și Bentley-uri să nu le plângem de milă.. fiindcă au bani
    15 5
  • Who the f.. k is Matt Farah si de ce este el atat de celebru?
    13 2
  • Probabil ca majoritatea erau VW. Deci nu mare paguba...
    6 10
  • @curgepetastatura
    Clientii n-au nicio treaba cu masinile transportate, nefiind predate. Asiguratorii au un tort mai mic pe 2022, iar producatorii o iau de la capat.
    18 0
  • inexorabil
    Se putea să nu-şi dea Mafănikkk în petic?...O data cu ură (16:43) şi o dată în zeflemea (12:09).
    10 6
  • Am stat anul trecut ca auto închiriat + 4 luni din cauza întârzierii datei de livrare. Asta ar fi unul fi posibilele efecte pentru clienții care sunt convins ca unele cazuri le așteaptă de ceva vreme, adică costuri suplimentare. Câți vor avea răbdare si chef sa dea in judecată firma de asigurare sau pe te miri cine pentru a-si recupera bani? Se va arunca pisica de la unul la altul, forța majora etc… posibil ca cei cu Bentley sa mai aibă ceva variante și să supraviețuiască așteptări fără a-și tabaci fundul in mașini low budget :))
    9 4
  • Cam greu băieți ... Știrea s a cam răcit...
    7 5
  • Vw ne-a dovedit ca tdi ul nu e bun... acum ca Electricele nu sunt soluția...cât de curând ne vor indemna sa mergem desculți
    8 7
  • Samsaru
    O sa ancoreze direct in portul Constanta, fac "un polish" si apar bentley si porsche noi ful options la vanzare..
    12 4
  • @inexorabil
    Ce ghinion. Sa arda masini ale grupului VAG, dupa atatea MILIARDE date ca amenzi, mai pierd si ceva chestii cu 4 roti.
    O fi fost de la soft?
    2 11
  • Litiu ion
    8 3
  • Mircea Badea
    nu e incendiu, doar au pornit cateva dizeluri sa le parcheze mai bine.
    8 8
  • Seriff
    @Edikk, da, bine ca se vand alea electrice, e olx-ul plin de ele, au bateriile uzate, nu vrea nimeni asa o teapa.
    @ Samsaru, bine ca nu au fost luate cu programul Rabla + ca Dacia Spring cu 9000 ca se poata vanda de samsari cu 12000 pe net.
    7 3
  • Edikkk
    domnilor de la Automarket

    Nu ştiu cum funcţionează cenzura asta....

    Eu am fost jignit direct, gratuit, am dat şi raportează abuz şi am fost ignorat.... cel puţin acel/e comentarii nu au fost şterse....

    dar când îi spui cumva cum îşi va privi copii în ochi, ştiind "diesel deasupra tuturor" repede sunt cenzurat

    Mda
    4 11
  • Seriff
    @Edikk, canta la alta masa
    5 5
  • Vrei si șervețele sa-ți ștergi ochi si nasucul?
    Trebuie sa folosești dosul palmei, șervețelele poluează si batistele sunt uzate moral. Câta răutate așa-i, mai ales ca tu nu ai treaba cu nimeni, nu blamezi si nu hulești. De ce-ți refuzi dreptul de a merge la un consult… la tărtăcuța. Ai fi surprins ce lista lunga de remedii ți-ar fi recomandate, sigur ai noroc si o sa primește inițial un all inclusive de câteva luni… cred ca începi sa-ți faci rău.
    6 6
  • Catalin
    @Mihai, nu este sigur ca a pornit de la masinile electrice, insa se pare ca tocmai ele intretin focul.

    https://piataauto.md/Stiri/2022/02/Automobilele-electrice-de-la-bordul-navei-Felicity-Ace-fac-imposibila-stingerea-incendiului-nava-arde-de-5-zile-in-Oceanul-Atlantic/
    4 2
  • Adevarul va fi cel mai probabil “îngropat”, se transporta masini de mulți ani și riscul de incendii este ceva elementar, tocmai de aceea mașinile clasice au o cantitate foarte mică de combustibil in rezervor adică risc aproape 0, dovada ca pana acum nu a luat nici una foc in tranzit.
    In plus asemenea valoare are cerințe foarte “dure” de transport inclusiv sisteme automate de detectare si stingere a incendiilor, camere supraveghere etc. altfel nici naiba nu le-ar asigura, nu vorbim de corupția din România… Habar n-am dacă este de la vreo electrică sau cine le-a “încărcat” nu a făcut vreo greșeală lăsând ceva in funcțiune… este haos mare in lanțul logistic, omeni obosiți si necalificați, riscul de eroare umană este tot mai mare. Poate fi ceva de la nava in sine… o sa meargă pompierii sa ne spună de unde a început totul… ups dar este cam greu, nu?
    4 1
  • Masinile electrice au cauzat incendiul.

    Partea rea e ca vor creste preturile la electrice, iar partea buna ar fi ca niciun transportator nu va mai accepta electrice la bord.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru