Porsche vrea să extindă gama de modele electrice: "Tehnologia permite un stil de condus sportiv"

de Daniel Popescu
Vineri, 21.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche intenționează să mărească gama de modele electrice ca urmare a regulilor dure pentru emisii din China, însă susține că tehnologia permite și un condus sportiv.

Porsche va lansa în 2019 un model electric bazat pe spectaculosul concept Mission E, iar la momentul anunțului acesta părea să rămână excepția în gama constructorului german.

Între timp, China a anunțat o propunere legislativă prin care, începând din 2018, 8% din vânzările unui constructor trebuie să fie reprezentate de mașini electrice sau hibride. În plus, procentul va crește la 10% în 2019 și la 12% în 2019.

Urmareste Automarket
În acest context, oficialii Porsche admit că se gândesc la o extindere de gamă, însă insistă că decizia se bazează și pe beneficiile aduse de propulsia electrică.
"Nu este vorba doar despre a respecta regulile. Considerăm că tehnologia este interesantă, întrucât mașinile electrice permit o experiență sportivă de condus, ceea ce se potrivește cu valorile brandului nostru", a declarat Oliver Blume, șeful diviziei de mașini electrice a celor de la Porsche.

În plus, Porsche ar putea lansa versiuni hibride și pentru alte modele, întrucât gama actuală include doar Cayenne și Panamera. Piața chineză este una importantă pentru Porsche, care a anunțat că va construi și un circuit în apropierea pistei de Formula 1 de la Shanghai unde clienții vor putea testa cele mai noi modele de performanță.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru