Prea multe cereri: Nissan Ariya nu mai poate fi comandat, pentru moment, în Statele Unite

de Tiberiu Safta
Marti, 31.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul crossover electric Nissan Ariya nu mai poate fi comandat, în acest moment, pe piața din Statele Unite. Comenzile au fost oprite ca urmare a cererii mari pentru acest model. Livrările în această țară ar urma să înceapă spre sfârșitul anului.

Nissan Ariya, primul crossover electric al mărcii japoneze, a fost prezentat în 2020. Însă, din cauza crizei mondiale de semiconductori din ultimii 2 ani, debutul comercial al acestui model a fost amânat în mai multe rânduri. Astfel, crossover-ul electric va ajunge în Europa abia în vara acestui an, iar vânzările peste ocean vor începe și mai târziu, în toamnă.

Cu toate acestea, cererea pentru Ariya este una destul de mare pentru ambele piețe. Tocmai din acest motiv, Nissan a anunțat că Ariya nu mai poate fi comandat pe piața din Statele Unite, acolo unde, potrivit zvonurilor, numărul comenzilor ar fi mai puțin de 10.000.

Întrebat despre această situație de către publicația Automotive News, Ashwani Gupta, CEO-ul Nissan, a declarat: „Fiecare client și-o dorește, iar noi nu vrem ca clienții să aștepte... Ariya a fost acceptată cu succes în jurul lumii, chiar și în Statele Unite, acolo unde a trebuit să le cerem clienților noștri să pună stop comenzilor”.

Producția lui Nissan Ariya a început, deja, la uzina din Tochigi, Japonia.

Din cauza problemelor menționate anterior, doar 1500 de exemplare au fost vândute până acum, în țara asiatică. Inițial, modelul trebuia să ajungă în Europa și în SUA încă de anul trecut.

Constructorul japonez nu este singurul care oprește comenzile unui astfel de model datorită cererii mari. Ford a oprit comenzile lui Mustang Mach-E și ale lui F-150 Lightning mai devreme în acest an, iar comenzile pentru modelele electrice Volkswagen sunt, deja, epuizate până în 2023.

via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru