Pregătește Rolls-Royce un SUV mai mic decât Cullinan? "Deocamdată nu avem planuri, dar niciodată nu poți să spui niciodată"

de Mircea Meşter
Miercuri, 27.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cullinan, SUV-ul de lux prezentat de Rolls-Royce în acest an nu va avea deocamdată un frate mai mic. "Clienții noștri nu-și doresc acest lucru, iar noi nu mutăm brandul în alte segmente doar de dragul volumului", spune directorul companiei.

Rolls-Royce Cullinan (foto), primul SUV dezvoltat de brandul britanic de lux, va rămâne pentru moment singurul astfel de model din gama constructorului din Goodwood. Cel puțin aceasta este declarația directorului Rolls-Royce, Torsten Müller-Ötvös, citat de jurnaliștii britanici de la Autocar.

Acesta susține că nu există cerere pentru un SUV mai mic dinspre clienții "ultra-luxury" ai brandului britanic. "Strategia noastră este aceea de a menține poziționarea de preț high-end, nu să mutăm brandul în segmente de preț mai mici doar de dragul volumului", spune Müller-Ötvös.

Evident, adaugă oficialul Rolls-Royce, decizia este valabilă pe termen scurt și mediu, pentru că dezvoltarea ulterioară a pieței nu poate fi prognozată. "Trebuie să ne mișcăm în ritmul pieței, așa că din acest motiv nu pot spune că «niciodată, niciodată, niciodată» nu va fi dezvoltat un astfel de SUV. Dar deocamdată nu avem niciun plan de a dezvolta gama de modele în această direcție".

Nou-lansatul Rolls-Royce Cullinan este al cincilea model din gama mărcii din Goodwood, după Phantom, Ghost, Wraith și Dawn.

SUV-ul se află într-o zonă a pieței în care deocamdată este prezent doar rivalul Bentley Bentayga, însă în care va mai fi lansat un SUV Aston Martin în cursul anului 2019.

Comentarii (1)

  • gama lor de modele ar trebui doar extinsa in sus, cu un coupe si un cabrio bazate pe Phantom (Corniche)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru