Premieră în România: aeroportul din Timișoara are stație de încărcare rapidă pentru mașinile electrice

de Petre Barac
Joi, 16.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Enel și aeroportul Traian Vuia din Timișoara au inaugurat prima stație rapidă de încărcare pentru vehicule electrice aflată într-un aeroport din România.

Grupul Enel a lansat în acest an o nouă divizie de business, denumită E-Solutions, prin care să urmărească oportunitățile apărute prin transformarea sectorului energetic și din noile tehnologii.

Una dintre prioritățile companiei este mobilitatea electrică, prilej cu care Enel a deschis prima stație rapidă de încărcare pentru vehicule electrice aflată într-un aeroport din România, în parteneriat cu aeroportul Traian Vuia din Timișoara.

“Considerăm că cererea pentru vehiculele electrice este în continuă creștere, de aceea am decis să amplasăm această stație de încărcare în incinta Aeroportului Internațional Timișoara,” a declarat Iulian-Daniel Idolu, directorul general al aeroportului.

Stația de încărcare oferă posibilitatea de încărcare simultană pentru 3 mașini electrice. În funcție de vehicul, stația poate încărca 80% din baterie într-un interval mediu de 30 de minute folosind alimentarea prin curent continuu.

Pentru cele două linii de curent alternativ durata medie de încărcare este de 3-4 ore.

Până în vara anului viitor, mașinile electrice vor putea fi încărcate în mod gratuit.

Via Enel

Comentarii (2)

  • ACE - Craiova
    Bravos Timisoara...Tot Banatu-i fruncea !!!!
    Asteptam sa apara peste tot in Romania aceste statii electrice auto, de incarcare - publice - cat mai repede....
    10 2
  • Timisoara a avut mereu un loc in fata la premiere ...primul oras cu strazi iluminate electric ,primul tramvai e adevarat tras de cai ...centrala electrica strazi pavate ,oameni civilizati si din pacate si primii emigranti mai ales din nord est care au tot venit pina cind banatenii ,de altfel oameni harnici si gospodari au fost coplesiti si astazi din pacate sunt putini ,si nu stiu cit mai conteaza ...trist
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru