PREMIERĂ: Porsche Macan T debutează cu 265 CP și dinamică de condus îmbunătățită

de Alexandru Monenciu
Joi, 17.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a publicat primele informații și imagini cu noul Macan T. Modelul german este echipat cu un motor de 2.0 litri, cu patru cilindri, și propune o dinamică de condus îmbunătățită. Poate fi deja comandat în Germania.

Folosită în trecut pe modele precum 911 sau 718, denumirea Touring (sau T, pe scurt) revine acum în portofoliul Porsche. Aceasta nu va fi alăturată unui model sport, ci crossover-ului Macan: cel mai vândut model al producătorului din Stuttgart.

ÎNTRE MACAN ȘI MACAN S

Noul Porsche Macan T va fi poziționat în gamă între versiunile Macan și Macan S. Pentru că se concentrează pe o masă proprie cât mai scăzută și o dinamică de condus îmbunătățită, modelul german este echipat cu un motor de 2.0 litri, cu patru cilindri.

Unitatea dezvoltă 265 de cai putere și 400 Nm cuplu. Vine alături de o transmisie automată cu șapte rapoarte și dublu ambreiaj, iar sistemul de tracțiune integrală Porsche Traction Management este standard. Desigur, a fost calibrat special pentru Macan T, astfel că livrează mai multă putere către puntea spate.

Pachetul Sport Chrono și butonul Sport Response (montat pe volan) sunt, de asemenea, standard. În aceste condiții, Porsche Macan T atinge 100 de km/h în 6.2 secunde, iar viteza maximă este de 232 km/h.

Suspensia Porsche Active Suspension Management face și ea parte din pachet, iar garda la sol a fost coborâtă cu 15 milimetri pentru un plus de manevrabilitate.

Clienții pot opta, desigur, și pentru suspensia pneumatică, adaptivă, care aduce mașina și mai aproape de asfalt.

Din punct de vedere estetic, noul Porsche Macan T poate fi recunoscut destul de ușor. Avem o serie de elemente exterioare vopsite în nuanța Gri Agate Metallic, terminațiile sistemului de evacuare sunt finisate în negru, iar jantele Macan S, de 20 de inch, vin în Dark Titanium.

Pentru interior, Porsche a pregătit o tapițerie care combină pielea neagră cu materialul textil Sport-Tex Stripe, scaune sport reglabile pe 8 direcții, încălzite, cusături contrastante, emblema Porsche brodată pe tetiere și un volan GT, încălzit. Ceasul Sport Chrono este și el prezent, iar ornamentele pragurilor vin inscripționate cu logo-ul Macan T.

Porsche Macan T poate fi deja comandat în Germania. Primele exemplare vor fi livrate în vara acestui an.

via Porsche

Comentarii (3)

  • Porsche cu motor de Golf Gti. Rusinos! Bine,mai rusinos e un Porsche suv sau diesel!
    4 2
  • "Pentru că se concentrează pe o masă proprie cât mai scăzută", Porsche Macan T este mai greu decat Porsche Macan. Cu care imparte motorul de 2.0 litri si 265 CP.
    5 1
  • Edikkk
    4 cilindri ... ca în 1900 toamna

    mda
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru