Presa britanică: Jaguar Land Rover va prelua producția motoarelor V8 după ce Ford va închide fabrica din Bridgend

de Paul Cosma
Miercuri, 26.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar Land Rover va prelua producția motoarelor V8 de la Ford, după ce americanii vor închide uzina din Bridgend în luna septembrie, potrivit informațiilor din presa britanică. JLR susține că producția va fi mutată la Wolverhampton și că mai multe detalii vor fi anunțate în curând.

În iulie 2019, Ford anunța închiderea unei uzine de motoare din Marea Britanie în septembrie 2020, ca urmare a scăderii cererii pentru astfel de componente și că 1.700 de angajați vor fi concediați.

Uzina are o capacitate de producție de 750.000 de motoare pe an, iar Ford spunea la vremea respectivă că producția de unități AJ-V8 pentru Jaguar Land Rover va fi mutată la altă uzină.

Grupul britanic a transmis acum că va prelua producția motoarelor V8 de la Ford și o va muta la uzina din Wolverhampton. Potrivit presei britanice, detaliile vor fi anunțate în curând.

Jaguar Land Rover ar urma să transfere o parte din echipamentele de producție, dar și, posibil, un anumit număr de angajați.

Jurnaliștii britanici susțin că producția propulsoarelor V8 va continua pentru cel puțin 3-5 ani.

Via Autocar

Comentarii (2)

  • netam-nissan
    bine de stiut pentru cei 3 cumpărători de jlr v8 de la noi.
    care oricum nu prea le au cu cititul.
    7 0
  • De fapt, stirea este ca JLR foloseste pe cele mai scumpe masini ale sale un motor din '96.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru