Presa britanică: McLaren vinde sediul din Woking cu 170 de milioane de lire sterline

de Paul Cosma
Miercuri, 21.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren va obține 170 de milioane de lire sterline din vânzarea sediului său din Woking către compania de investiții GNL, tranzacția urmând să fie finalizată în acest trimestru, potrivit informațiilor din presa britanică.

În vara lui 2020, au apărut informații potrivit cărora McLaren vrea să vândă acțiuni în cadrul echipei sale de Formula 1, astfel încât să asigure o finanțare suplimentară pentru a traversa criza COVID-19. Constructorul a spus că va concedia 1.200 de angajați în urma unui program de restructurare. 

Discuțiile s-au concretizat în decembrie 2020, când McLaren a anunțat că va vinde până la 33% din echipa de F1 către MSP Sports Capital, un consorțiu de investitori americani.

Constructorul britanic a continuat să caute fonduri pentru “supraviețuire”, iar presa britanică anunță că McLaren a agreat vânzarea sediului său din Woking către compania de investiții GNL. 

Tranzacția ar urma să fie finalizată în acest trimestru, iar în conturile McLaren vor intra 170 de milioane de lire sterline. 

În ciuda vânzării clădirilor pe care le deține la Woking, McLaren va continua să-și desfășoare activitatea în același campus, dar va deveni chiriaș pe următorii 20 de ani. 

Via Autocar

Comentarii (5)

  • si daca il vand, astia de unde or sa lucreze? remote?
    7 5
  • Good news!!
    2 2
  • Era de asteptat. Au scos-o la vanzare de mai bine de juma' de an, dar nu au reusit sa obtina pretul dorit: https://www.espn.com/f1/story/_/id/29867136/mclaren-sell-lease-back-woking-factory
    2 1
  • Someone23
    Exact,remote,de acasa,telemunca...
    0 2
  • @someone23
    Scrie la sfarsitul articolului ca vor continua sa foloseasca acest campus, dar vor fi chiriasi pe 20 ani
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru