Presa germană: “Autoritățile au găsit cinci dispozitive de trucare a emisiilor la motoarele Mercedes”

de Paul Cosma
Luni, 11.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autoritatea pentru transporturi din Germania, KBA, a descoperit 5 tipuri de software ilegal la motoarele Mercedes-Benz, potrivit publicației Bild. Daimler a refuzat să comenteze și a spus că are o relație transparentă de comunicare cu KBA.

În ultimele luni, Mercedes se confruntă cu dificultăți din punctul de vedere al respectării testelor de emisii.

După ce publicația Der Spiegel a scris că Mercedes este suspectată că ar fi folosit un dispozitiv pentru trucarea emisiilor pentru modelul de segment D Clasa C și pentru modelul de off-road Clasa G, a venit rândul unei alte publicații germane să prezinte informații asemănătoare.

Potrivit Bild, autoritatea KBA a descoperit că motoarele Mercedes-Benz au folosit 5 tipuri de software ilegal pentru trucarea emisiilor, în total fiind afectate aproximativ un million de vehicule.

Un purtător de cuvânt al Daimler a refuzat să comenteze informația și a spus că au o comunicare transparentă cu autoritățile germane.

Anterior, cei de la Daimler au negat că vreun tip de software descoperit de KBA ar încălca legislația. CEO-ul Daimler, Dieter Zetzche are programată o întâlnire cu ministrul Transporturilor din Germania, Andreas Scheuer, pentru luni, pe tema motoarelor diesel.

Via Automotive News

 

Comentarii (9)

  • inexorabil
    „Motoarele Mercedes-Benz au folosit 5 tipuri de software ilegal pentru trucarea emisiilor”. Aaa, păi aşa spuneţi. Gata, s-a elucidat enigma: motoarele sunt vinovate! Ele au ticluit tot acest plan cinic, spre stupoarea inginerilor şi mai ales a managerilor. Mă îndoiesc că vor putea fi condamnate la închisoare, dar o pedeapsă precum dezmembrarea piesă cu piesă le va învăţa minte pe viitor, să nu mai provoace haos intern şi să nu se mai joace cu sănătatea cardiacă a bieţilor membri ai companiei.
    26 2
  • mi-ar placea sa republicati declaratiile sefilor MB de la inceputurile Dieselgate. dragii de ei !
    24 2
  • ce vremuri taica! IA-ul(Inteligenta Artificiala) a ajuns sa preia controlul, mai intai a motoarelor, apoi a masinilor si apoi a omenirii, Unde esti tu SkyNet Doamne/ Ca punand mana pe ei/Sa-i imparti in 2 cete/ In smintiti si in misei... Acu sa fug repede pana nu vine Arnie cu "I'll be back" si shotgun-ul peste noi...
    5 4
  • Nu pot să înțeleg cum din cinci tipuri de soft, să nu fie niciunul bun.
    8 1
  • mircea badea
    mda..zici diesel si tragi apa.
    7 7
  • ba toate softurile erau bune, dar au intrat in calculatorul masinii si dupa ce au tastat ctrl+F si au scris "Cheat_Soft" a aparut lista de 5...

    Maaare lucru.
    8 3
  • PS

    acum am aflat...nu erau 5 softuri ci erau 5 cutiute. Mici. Negre. Si pe fiecare scria...

    1, 2, 3, 4, 5
    te-ai prins de clinci?

    si mai jos, semnatura indescifrabila a "poetului"
    3 2
  • Nimic despre asta?

    https://carbuzz.com/news/there-s-already-a-2018-bmw-m5-recall-for-faulty-fuel-pumps
    0 0
  • Problema este rezolvată. Softurile au fost făcute în România.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru