Prețuri Great Wall Hover 6 și Steed 5 în România: modelele chinezești pleacă de la 18.500 și 17.500 de euro

de Bogdan Mirică
Vineri, 16.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Great Wall revine pe piața din România cu două modele 4x4, Hover 6 și Steed 5. Ambele modele au prețuri accesibile, care le poziționează foarte aproape de best-seller-ul local, Dacia Duster.

România, o țară cu o piață auto destul de săracă, unde constructorul local face legea cu mașinile sale accesibile, a devent un fel de tărâm al promisiunii pentru Great Wall, constructorul chinez care a mai activat în trecut pe piața autohtonă.

Alexandros Motors readuce modelele asiatice în cadrul unui nou showroom, inaugurat luna aceasta în București. În prezent, rețeaua de comercializare dispune de cinci dealeri la nivel național și de propriul depozit de piese în Boldești-Scăieni, județul Prahova.

Great Wall Steed 5

Chinezii de la Great Wall sunt prezenți pe piața din România cu două modele. Primul dintre ele este Steed 5, un pick-up cu o carieră lungă în spate, disponibil cu două motorizări: un benzinar de 2.4 litri și 122 de cai putere și un diesel de 2.0 litri și 139 de cai putere. Echiparea standard include aer condiționat, ABS și ESP, airbaguri, închidere centralizată, jante de 16 inch din aliaj, lumini de zi, lumini de ceață și sistem audio cu MP3.

Prețurile pornesc de la aproape 17.500, pentru versiunea pe benzina, și de la 21.000 de euro pentru cel diesel. Lista completă de prețuri este disponiblă în Configuratorul Automarket.

Great Wall Hover 6

Esential 143 de cai putere dezvoltă ambele motorizări, diesel și benzină, disponibile pe modelul Hover 6.
Cel de-al doilea model se numește Great Wall Hover 6 și este pe piață deja de mai mulți, fiind numit ”Mașina Anului” în China în 2012. Modelul 4x4 este disponibil tot cu două motorizări.

Cei care preferă benzina vor primi un motor de concepție ceva mai nouă, adică o unitate turbo de 1.5 litri cu 143 de cai putere. Cei care își doresc un diesel vor avea acces la un propulsor de 2.0 litri care dezvoltă tot 143 de cai putere.

Prețurile pentru diesel pornesc de la 21.000 de euro, însă versiunea pe benzină este ceva mai accesibilă, la 18.500 de euro. Lista completă de prețuri este disponiblă în Configuratorul Automarket.

Comentarii (19)

  • nu stiau ce faruri sa puna pe steed, asa ca au luat de le dezmembrat niste faruri de golf
    14 21
  • inseamna ca te-ai uitat la poze.......euam intrat sa vad cum de compara la pret cu duster? de la 17500? atata e dusterul?
    o fi fost copy/paste de la alexandros+ceva in portbagaj
    4 0
  • Scrooge
    Interior inspirat din vechiul CRV.
    10 11
  • Mai bine faceau si ei o fabrica in Romania, mai faceau astia niste locuri de munca.
    20 6
  • Mie interiorul mi se pare inspirat de vechiul ML. Mai ales zona ceasurilor si a gurilor de aerisire. Daca ma uit mai bine, parca si din exterior seamana asa la fundatie. Oare nu a cumparat Great Wall cumva platforma vechiului ML de la Mercedes? Bani cred ca ar avea, si ei si asa nu stiu sa faca masini, asa ca ar merge afacerea. Totusi, cred ca deja am dat-o in fabulatii. Dar ar fi interesant sa fie asa.
    10 6
  • Eu zic ca s-au inspirat de la Dacia, pentru ca are 4 roti si volan.
    12 2
  • rectangular
    mult, infinit de mult peste ce produce dacia...asa ca multi de pe aici l-ati alege...in detrimentul dusterului...dati manute verzi ca nu va vede nimeni
    11 4
  • Nu am incredere intr-o firma care continua sa lanseze copii de alte masini in China sau in alta parte. Nu poti sa fi o firma internationala cu un asemenea comportament copy paste la pret redus. Nu poti sa fii hot intr-o tara iarin alta sa dai pe seriosul. Nu ma refer la modelul acesta in special ci la activitatea firmei. Cautati pe net sa va minunati.
    8 2
  • un SUV de 1,5L ..4x4.....".interesanta" combinatie...
    5 3
  • O mizerie de masina, chinezii cred ca pot spune ca fac masini poate doar prin brandul qoroa care e nou, cu totate ca nu sunt sigur nici acolo, in rest fac niste mizerii execrabile.
    5 3
  • Dincolo de faptul ca la capitolul design chinezii inca mai sunt tributari inceputurilor, sa nu uitam ca, la penultimul Dakar, GW a obtinut rezultate destul de bune, dovedind ca, de putut, se poate. Sigur ca se poate spune ca aspectul nu este unul 100% original, insa as zice ca masina nu arata rau deloc. Si, la urma urmei, de ce ar trebui ca secretul masinilor ieftine si fiabile sa fie atributul exclusiv al firmelor europene? Chimezii mai au mult de lucru, fireste. Dar, din punctul meu de vedere, prezenta pe piata romaneaca ca unui brand care fabrica masini accesibile nu poate fi decat benefica. Haideti sa-l lasam pe Hover... este pana la urma un SUV si ar putea fi considerat un moft. Dar, oare, avand in vedere faptul ca de la inchiderea fabricii ARO, industria romaneasca de automobile nu am mai putut pune la dispozitia fermierilor un pick-up accesibil excepand Dacia 1304 a carei fabricatie a mai continuat o vreme, de ce nu ar fi Steed o optiune pentru micii fermieri?

    @zen
    La fel de interesanta ca Dacia Duster sau Suzuli Vitara... Nu imi spune ca vitara are 1.6 l....

    @Nelu

    Probabil ai vrut sa spui QOROS... Dar de unde stii? Ai testat una sau alta?
    8 0
  • Erata: Suzuki
    0 0
  • nea brici
    multe prejudecati, probabil din saracie ...
    2 2
  • sailor66
    am un H3 din2007 cu un benzinar de 2,4....vizitele "medicale"anuale pe la 350 de lei cu tot cu filtre si ulei. schimbat 2 simmeringuri si un far matuit anul trecut si asta-i cam tot! ma intreb daca si prafuitorul mioritic se va putea "lauda" cu un asemenea "palmares" in 8 ani de zile ....si daca nu se stia-GWM se afla in primele 10 companii cu capital integral privat din China!si ca un fapt divers-Toyota 4 runner imparte sasiul cu Hover H3 iar caroseria(designul) a fost cumparat de la Isuzu(Axiom).
    0 1
  • Nelu, Quoros e singura masina "chinezeasca" buna, pentru ca fost proiectata de un inginer neamt.
    1 0
  • Da, scuze, am vrut sa spun Qoros, scriu de pe telefon. Nu, nu am testat una însă in cazul de fata cu GW am vrut la un moment dat sa cumpăr o astfel de masina sh de 3 ani însă când am văzut ce calitate proasta au materialele la interior si cat de repede se deteriorează am zis pas, plus ca înainte m-am mai si documentat de la altui de pe forumuri, un singur avantaj ar fi motorul antic de provenienta mitsu, daca le mai iau încă de la ei.
    0 0
  • @Nelu
    Eu am mers cu un Hover 1 benzina +GPL pe camp. Mi s-a parut exceptionala la cat costa. Vezi tu, nu trebuie sa faci gresala de a considera ca pe toti ii supara materialele asa cum te supara pe tine.
    0 0
  • Bîtca Romica
    Cutie de viteza gwm steed 5
    1 0
  • Bîtca Romica
    Unde găsesc o cutie de viteze gwm hover steed 5 2012 4x4?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru