Prețuri noua Dacia Spring facelift în România: start de la 11.800 de euro cu Rabla Plus

de Tiberiu Safta
Vineri, 05.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia a anunțat oficial prețurile noului Spring facelift pentru piața din România. În țara noastră, modelul electric de oraș pornește de la 11.800 de euro prin programul Rabla Plus.

Dacia Spring facelift poate fi acum cumpărat în România. Constructorul de la Mioveni tocmai a anunțat prețurile modelului electric de oraș pe piața noastră. Noul model va fi disponibil în 3 versiuni: Essential 45, Expression 65 și Extreme 65. Numerele fac referire la puterea propulsorului electric. Așa după cum știm, noua Dacia Spring facelift este disponibilă cu un motor electric de 45 de cai putere sau de 65 de cai putere.

Pentru versiunea de bază Essential, prețul de pornire este de 16.900 de euro cu TVA. În schimb, dacă alegi să cumperi mașina prin programul Rabla Plus, prețul este de 11.800 de euro. Versiunea Expression 65 pleacă de la 18.900 de euro (13.800 de euro prin Rabla Plus).

La final, cea mai scumpă versiune, Extreme 65, costă 19.900 de euro (14.800 de euro prin Rabla Plus).

Noua Dacia Spring facelift primește, în echiparea de bază, sistemul Media Control. Opțional, clienții pot opta pentru sistemul Media Nav Live, cu un ecran central de 10 inch.

De asemenea, noul model respectă noile cerințe GSR 2 și vine cu următoarele sisteme de asistență: frânare de urgență automată, recunoașterea semnelor de circulație, alertă la menținerea benzii și părăsirea acesteia, sistem de supraveghere a șoferului și sistem de apel de urgență eCall.

via Dacia

Comentarii (10)

  • Nu dati banii pe prostii, luati un Spring la douăjdemii.
    14 6
  • Puse la vânzare tot cu prețuri nesmințit de umflate.
    15 5
  • Cea mai mare hotie de cand exista comertul cu masini. Castig de vreo 400%.Good business.
    14 8
  • Am si eu o speranta naiva ca romanii n-o sa uite niciodata mizeriile facute de renault in romania. Pana acum cumva tineam cu ei cand cineva lua la misto daciile. Acum insa n-o sa-i mai apar si nu mai am niciun dram de mila. Dupa povestea cu preturile la Spring le doresc sa vanda cate o sa cumpar eu.
    16 10
  • Banditos
    @Valdo

    Mi-ar placea sa vad o dovada a ceea ce sustii.
    5 15
  • @musk are dreptate, am mers cu un model y. ce e aia s class??
    1 12
  • Oare ce va face Renault dacă nu ii susții tu? O adevărată tragedie, cred ca deja au o durere insuportabilă fix în cot (sa zicem).
    7 15
  • Dongfeng Nanobox (Dacia Spring)
    Masina de 8000 euro vanduta chinezilor, e oferita europenilor la 16.000
    Si pana mai anul trecut era la 23.000.
    9 3
  • Se încarcă greu, are autonomie mică și se strică ușor, visul românilor, Dacia.
    11 3
  • Ce mizerii a făcut Renault?
    A salvat cel mai mare producător din România de a ajuns fabrica la capacitate maximă și exportă și subansambluri pentru alte uzine din grup, iar vânzările le-au depășit și pe ale mărcii mamă?
    De ce-ar trebui înjurați Renault că-și permit să acopere cu profit mare gaura din piața electricelor de clasă mică? De ce merită înjurați pe cei de la VAG, c-au abandonat (printre altele) modele populare ca UP electric și Citigo?
    Nu-mi aduc aminte ca lumea să fi blamat atâta Matizul, precursorul Dongfeng-ului adus de Renault, și care se vindea la fel de bine în România deși nu-l ajuta nici design-ul, e-adevărat, nici subvenția de la stat.
    Mie mi-e foarte clar că atâta vreme cât lipsa concurenței (vedem și cu e-C3) și pomenile le vor permite, cei de la Renault vor ține prețurile sus la Spring. Iar dacă sarabanda restricțiilor pe poluare și a dotărilor obligatorii impuse de UE va continua, cred că-și vor permite să facă asta și cu alte modele Dacia.
    2 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru